Det østrigske køkken er ikke helt så kendt som det franske eller det italienske køkken. Men der er nu alligevel nogle østrigske retter, der har sat sit aftryk i den globale madverden. Wienerschnitzlen er uden tvivl én af dem. En paneret kalveschnitzel er basis for den ægte wienerschnitzel, der som navnet antyder stammer fra Wien. Der er godt nok forlydender om, at den ikke oprindeligt stammer fra Østrig, men derimod fra Milano. Men hvorom alting er, så er betegnelsen “wienerschnitzel” beskyttet ved lov i Østrig, hvilket betyder, at enhver schnitzel med dette navn skal være lavet af kalvekød.

Der findes naturligvis den østrigske udgave – og så findes der den danske. Der findes sikkert også andre, men i hvert fald så er tilbehøret til den østrigske og til den danske ikke ens. I Østrig serveres schnitzlen med en skive citron og en form for marineret kartoffelsalat eller kogte kartofler med persille. I Danmark derimod er der tradition for at servere wienerschnitzler med brasede kartofler, smørsovs, dampede ærter og en “dreng”. Drengen er en citronskive med kapers, revet peberrod og en lille benfri sild. Det er det klassiske tilbehør i Danmark.

Uanset hvorledes du vælger at servere din wienerschnitzel, så er og bliver denne ret en fantastisk klassiker!