Antal personer

6

Ingredienser

Lakseside
600 g
Salt
30 g
Sukker
40 g
Sort peber
½ tsk.
Stødt koriander
1 knsp.
Tørret dild
2 spsk.
Finthakket frisk dild
2 spsk.

Rævesauce

Olivenolie
1 dl
Brun farin
15 g
Dijonsennep
2 tsk.
Æblecidereddike
½ spsk.
Salt
Sort peber
Tørret dild
½ spsk.

Gravad laks

Bland salt, sukker, peber, koriander og tørret dild godt sammen.
Rens laksefileten for ben, løse skæl og bugfedt. Læg laksesiden med skindsiden ned i et fad, der passer i størrelsen. Tør overfladen med køkkenrulle. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen og drys derefter den friskhakkede dild over (husk at skylle den grundigt). Dæk fadet med husholdningsfilm og stil på køl i 2 til 3 dage.
Ved servering skæres laksen i tynde skiver og serveres med rævesauce, lækkert brød og frisk dild.

Rævesauce
Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris i en skål og smag til. Afhængig af styrken på senneppen skal der måske tilsættes lidt ekstra sukker og eddike.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop