Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Kød

Oksecuvette
900 g
Gulerod
1 stk.
Løg
1 stk.
Fed hvidløg
2 stk.
Frisk rosmarin
3 stilke
Oksefond
2 dl

Kartofler

Store bagekartofler
4 stk.
Smør
50 g
Salt
Peber
Vesterhavsost
25 g
Creme fraiche 18%
5 spsk.
Forårsløg
2 stk.
Persille
1 håndfuld
Rødløg
1 stk.

Spidskålsalat

Spidskål
1 stk.
Røde æbler
2 stk.
Ristede mandler
100 g
Creme fraiche 18%
1 dl
Granatæble
1 stk.
Revet citronskal
Saften af citron
Salt
Peber

Portvinssauce

Smør
1 spsk.
Skalotteløg
2 stk.
Fed hvidløg
1 stk.
Frisk rosmarin
1 tsk.
Balsamicoeddike
1 dl
Rødvin
1 dl
Portvin
3 dl
Fond/stegesky
5 dl
Koldt smør
100 g
Salt
Peber
Sukker

Oksecuvette med hasselback kartofler, spidskålssalat og portvinssauce

Kød

Fedtet på oksecuvetten ridses, inden den brunes på panden. Krydr med salt og peber. Grøntsagerne skæres i tern og sauteres på panden sammen med krydderurter. Kom oksecuvetten i en sous vide-pose sammen grøntsager, krydderurter og oksefond. Herefter skal det hele sous vide-behandles i ca. 24 timer ved 58 grader. Tag kødet ud af posen og gem skyen til saucen. Kødet skal brunes på panden ca. 5-6 minutter på hver side, inden det skæres i tynde skiver.

Portvinssauce

Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Smelt smør i en gryde og tilsæt skalotteløg, hvidløg og rosmarin. Steg ved svag varme til løgene bliver klare og bløde uden at blive brune. Tilsæt dernæst balsamicoeddike samt rødvin og kog det ved svag varme til det bliver lidt tykt i konsistensen. Kom portvinen i og reducer ved svag varme til det er kogt ind til 1/3. Tilsæt derefter fond og reducer til 2/3 dele. Herefter hældes det igennem en si. Urterne smides ud og selve saucen kommes tilbage i gryden. Bring saucen i kog og monter herefter saucen med det kolde smør i mindre tern. De piskes i saucen lidt efter lidt. Smag til med salt og peber samt sukker. Saucen kan herefter jævnes, hvis der ønskes en tykkere konsistens.

Kartoflerne

Skræl og tør kartoflerne. Skær tynde skiver halvvejs ned i kartoflerne. Smelt smørret og pensl kartoflerne. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i 1 time og 15 minutter ved 200°C. Pensl med ekstra smør 3-4 gange undervejs. De sidste 10 minutter af bagetiden kommes revet ost på toppen af kartoflerne, så det smelter ned i revnerne. Rør creme fraiche med finthakket forårsløg og rødløg og pynt med hakket persille.

Spidskålssalat

Rør med let hånd creme fraiche, citronskal og saft samt salt og peber sammen. Skær æblerne i tynde både og vend dem i dressingen efterhånden som de skæres ud. Snit spids-
kålen fint og vend i. Salaten toppes med de saltede mandler og
granatæblekerner.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop