Julens mad

Din guide til maden juleaften

Julen er en magisk tid på året, hvor familie og venner samles for at fejre og nyde velsmagende måltider sammen. Og hvad er mere ikonisk end den skønne julemiddag, der spreder duften af krydderier, glæde og samvær i hele huset?

Vi guider dig sikkert gennem tilberedelsen af maden, der vil gøre din juleaften uforglemmelig. Uanset om du er en erfaren kok eller en nybegynder i køkkenet, vil vi give dig opskrifter, tips og tricks, der vil hjælpe dig med at tilberede en lækker julemiddag, som dine gæster vil elske.

Flæskesteg

Ingen jul uden flæskesteg – og vi elsker at spise den både juleaften og til de mange julefrokoster. Den hører simpelt hen bare julen til.

Andesteg

Lav en perfekt andesteg og glæd dine julegæster med mørt kød og sprødt skind. Det er julens favorit!

Flæskestegs sauce

Flæskestegssaucen er det klassiske tilbehør til flæskestegen juleaften.

Andesauce

Andesauce kan være en besværlig omgang, men lad dig endelig ikke afskrække. 

Thomas Alcayagas julesauce

Den ultimative andesauce med fond lavet fra bunden.

Brunede kartofler

Til middagen høre også det søde tilbehør i form af brunede kartofler

Syltet rødkål

Klassisk syltet rødkål med ribssaft og -gelé

Rødkåls
salat

Frisk rødkålssalat med bl.a. appelsin og hasselnødder

Grønkåls salat

Sprød grønkålssalat med friske granatæblekerner og sprøde valnødder

Waldorf
salat

En klassisk Waldorfsalat med vindruer og selleri passer også rigtig godt til den fede julemad.

Risalamande

Traditionen tro sluttes juleaften af med risalamande. Vi guider dig i mål med hjemmelavet kirsebærsauce, som ikke er svære end at varme den færdigkøbte.