Antal personer

Tid

4
180

Ingredienser

Andefond

Vingespidser og hals
Gulerod
1 stk.
Løg
1 stk.
Bladselleri
2 stilke
Smeltet andefedt
2 spsk.
Vand
1 liter
Persillekvist
1 stk.
Laurbærblad
1 stk.
Salt
Friskkværnet peber

Andesauce

Fond/stegesky
6 dl
Rød portvin
½ dl
Hvedemel
2 spsk.
Salt
Friskkværnet peber
Ribsgelé
2 spsk.
Balsamicoeddike
2 spsk.
Madkulør

Andesauce

Skær andehalsen i mindre stykker. Brun hals, vingespidser og snittede grøntsager i lidt af andefedtet. Kom koldt vand ved og kog op.

Skum urenheder væk. Tilsæt persille og laurbærblade, og lad det koge i ca. 60 minutter. Si fonden, skum for fedt, og gem fonden til saucen.

Hæld skyen fra anden, si den og gem også denne til saucen.

Skum skyen for fedt. Gem evt. fedtet til rødkålen eller til at smøre andestykker med, hvis den er stegt dagen i forvejen. Hæld skyen over i en gryde sammen med andefonden. Kog saucen ind til 4-5 dl og tilsæt portvin.

Kog op og jævn med en meljævning af 1 dl vand og 1-2 spsk. mel, rystet/pisket klumpfri. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Kom en smule vineddike i for at balancere smagen. Justér evt. farven med lidt kulør.

Se opskriften på vores langtidsstegte andesteg her

Flæskesteg

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene. Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i

Læs mere »

Bearnaisesauce

Start med at smelte smørret. I en anden gryde piskes æggeblommer, bearnaise-essens samt salt luftigt (legeres). Derefter tilsættes det smeltede smør lidt af gangen, imens

Læs mere »

Sauce bigarade

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde til det opnår en konsistens og farve som en lys karamel. Kom eddike og appelsinsaft i og kog op.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop