Langtidstegt andesteg

Antal personer

Tid

6
270

Ingredienser

Stor landand
1 stk.
Groft salt
Friskkværnet peber
Æbler
3 stk.
Persillekvist
1 stk.
Vand
4 dl

Tag indmaden ud og gem til saucen sammen med vingespidserne. Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen, og gem det til andebouillonen. Tør anden indvendigt og gnid ind- og udvendigt med salt og peber.

Skær æblerne i både. Husk at fjerne kernehusene. Fyld anden med æblebåde, svesker og persille. Luk med en kødnål.

Læg anden i bradepanden. Sæt anden i ovnen, med brystet nedad, på 130° og steg i 3 timer. Vend herefter anden med brystet opad og steg ca. 1 time. Hæld fedtet fra bradepanden og gem det.

Steg anden yderligere ca. 30 minutter. hvor du bruner ved høj varme.

Fordelen ved denne metode er, at kødet ikke svinder så meget, samt at skindet bliver sprødt og kødet bliver mørt.

Se opskriften på vores andesauce her

Læs her slagterens tips til andestegen

Coq au vin

Hanerne deles hver i 10 stykker fordelt på fire lår, fire overlår, otte halve bryster og fire vinger. Hvis hanen deles og lægges i en

Læs mere »

Confit de canard

Dagen i forvejen: Saltning 1. Soigner andelårene 2. Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber 3. Læg lårene i

Læs mere »