Ja tak til en traditionel jul
Julen er uden sammenligning den mest traditionsrige og folkelige højtid herhjemme. Vi sætter gerne alle sejl til for at skabe den helt perfekte jul – og det gør slet ikke noget, hvis julerierne varer hele december måned.
Hver familie har nok deres egen idé om, hvordan klejnerne skal koges og hvordan den hjemmelavede rødkål skal smage. Hver familie har sine traditioner – og dem kan der ikke laves om på. Rør blot ikke ved min gamle jul – en linje fra en kendt dansk julesang – men det kunne have været en sætning, der kom ud af munden på de fleste danskerne. For er der noget, der ikke skal røres ved, så er det vores juletraditioner.
Og de mange traditioner er da også med til at gøre højtiden til noget helt særligt. Der er ikke så mange overraskelser – jo måske nok omkring gaverne, men ellers skal det hele helst være som det plejer. Menuen kender vi, for selvfølgelig hører der mad til en traditionel dansk jul. And, flæskesteg og risalamande er sikre retter på julebordet juleaften. Og til juledagenes julefrokost ved vi også alle, hvad der hører sig til. Der skal vel være sild i flere variationer, rødspættefileter, rejer, frikadeller, sylte, julemedister, leverpostej, blodpølse, ribbensteg, hamburgerryg, rullepølse, æbleflæsk og endelig et stort ostebord og risalamande til at runde de mange timers spisning af med. Sådan skal det være – og det er da hyggeligt.


Julens mad
Juleaften er noget ganske særligt – og hele familien glæder sig til en god middag, hygge
Artikler
Slagterens tips til andestegen
Mængde Beregn én and på min. 3,4 kg til 4 pers. Optøning Den frosne and skal optøs i
Gris til jul
Bestil en halv gris og få også kendskab til de mindre kendte udskæringer Grisen har haft en plads
Slagterens tip til flæskestegen
Gnid grundigt med salt på sværen og ned mellem hver eneste rille. Det gør en stor forskel i
Den perfekte sauce – så englene synger
En julemiddag uden brun sovs er lidt som en sommer uden is. Der ville mangle noget. For mange
Få styr på det hele til jul
Her er vores checkliste til julemiddagen. Den guider dig gennem forberedelserne, til en stressfri julemiddag. Vil du have
Jul med traditioner
Flæskesteg, grisekød og and til jul er for mange en tradition på linje med juletræet, adventskransen og kalenderlyset.
Julefrokost
Når det kommer til de danske juletraditioner, er julefrokosten et uundgåeligt fænomen. Det er en begivenhed, der bliver
Opskrifter

Andesauce
Skær andehalsen i mindre stykker. Brun hals, vingespidser og snittede grøntsager i

Farseret kalkun
Fars: Klargør grøntsagerne og riv løget groft. Hak champignoner groft. Bland det







Langtidstegt andesteg
Tag indmaden ud og gem til saucen sammen med vingespidserne. Fjern det




Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce
Risengrød Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt grødris og




WE MEAT
Danmarks eneste kødmagasin
WE MEAT er et magasin, der henvender sig til den kød- og madelskende forbruger. Hos Mesterslagteren elsker vi lækkert kød og ønsker at dele vores lidenskab for førsteklasses kødprodukter med danskerne. Vores engagement i kvalitet, bæredygtighed og autentisk håndværk driver os til konstant at inspirere folk til at værdsætte madens kunst på dybere niveauer. Gennem spændende opskrifter, baggrundshistorier om udvalgte kødprodukter og tips til kulinarisk ekspertise stræber vi efter at berige læsernes gastronomiske rejse.