Efteråret banker på
Med efterårets komme er der nye råvarer og retter på middagsbordet – grillmaden og de friske sommergrøntsager er skiftet ud med fyldigere middagsretter, og opskrifterne i dette nummer af We Meat har ligesom efteråret intensitet og varme.
Når efteråret banker på, og dagene bliver kortere og koldere, findes der næppe noget bedre end simremad. De fantastiske dufte breder sig i hele hjemmet, mens appetitten og smagen i retten vokser time for time. Simreretter er et mekka af fantastiske smagsoplevelser – det er saft, kraft og velsmag koncentreret i hver eneste bid. Det møre kød smelter på tungen. Og så er det hyggemad, der glæder både maven og hjertet. I dette nummer af We Meat giver vi inspiration til efterårets simremad, så fyld en stegeso eller en stor gryde med de bedste råvarer, og giv så retten god tid.
Vi elsker det gode kød – og vi giver dig her et indblik i slagteren og mejeristens faglige verden. De to fagfolk har sat hinanden stævne til en spændende snak om lækre råvarer, høj kvalitet, gode oste og hjemmelavede specialiteter. De har eksperimenteret, og du er inviteret med til et kig over skulderen, når to fagfolk mødes om de gode råvarer.
God fornøjelse.
Coppa – den italienske specialitet
Coppa, også kendt som capocollo eller capicola, er traditionelt italiensk
Artikler
Lad det simre
Når efteråret viser sig med koldere temperaturer og regnfuldt vejr, så findes der næppe noget bedre end simreretter. Lad deres indbydende dufte brede sig, mens familie og venner indfinder sig til efterårshygge omkring spisebordet. Når efteråret viser sig med koldere temperaturer og regnfuldt vejr, så findes der næppe
Slagteren og mejeristen
We Meat har besøgt Slagteren i Højslev, hvor også mejeristen fra Thise Mejeri har gjort os selskab. To fagligheder møder hinanden til en god og ærlig snak om råvarer, grundprincipper og det gode håndværk. De fremstiller vidt forskellige fødevarer – den ene kvalitetsoste og den anden kød, delikatesser
Opskrifter
Croissant med hønsesalat og sprød coppa
Læg skiver af coppa på bagepapir og kom dem i ovnen ved
Kalveragout med luftig mos
Klargør grøntsagerne. Skær løg i grove både, del bladselleri i fire, skær
Kold dyresteg med salater og urtecreme
Klargør grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Krydr stegen med salt
Ølbraiserede spoleben med salvie og sauerkraut
Klargør grøntsagerne. Skær skalotteløg og æbler i kvarte. Skær gulerødder og bladselleri
Osteburgere med sprød panchetta og sriracha mayo
Skær midsommerosten i små tern og bland det med oksekødet. Ælt det
Panini med coppa, vesterhavsost, pistaciepesto og rucola
Læg 10 skiver coppa på et stykke bagepapir og steg dem ca.
Porchetta med bagt fennikel, tomat, kartofler og timianskysauce
Læg slaget med kødsiden opad – stræk det ud og fjern overflødigt
Sprængt oksebryst med peberrodssovs
Klargør grøntsagerne. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i en
Sprøde Coppa-krebinetter med kartofler en papillotte
Skær coppa i bittesmå tern (jo mindre jo bedre). Kom farsen i
Stegt kylling med ost og spinat i cremet ostesauce
Kylling: Klargør grøntsagerne. Lav en lomme med en spids kniv i kyllingebrysterne