Slagterens tips til andestegen

Mængde 

Beregn én and på min. 3,4 kg til 4 pers.

Optøning 

Den frosne and skal optøs i køleskabet. Både fordi det minimerer risikoen for bakterieudvikling, men også fordi safttabet bliver mindre ved langsom optøning. Optøning tager to-tre dage i køleskabet. 

Start med høj temperatur 

Det meste af fedtet sidder under skindet, mens kødet er meget magert. Derfor er det en god idé at starte tilberedningen med høj temperatur og så skrue ned efter ca. 10-20 minutter. På den måde karamelliserer fedtet og trænger ned i kødet.

Langtidsstegning 

Jo mere nænsomt, du kan tilberede din and, des bedre. Stegning ved lav temperatur i lang tid giver altid mere saftigt kød. Når du langtidssteger, får du derfor en saftigere and. Læg anden med brystet ned ad i begyndelsen af tilberedningstiden, så løber saften ned i bryststykkerne.. 

Det sprøde skind 

Afslut tilberedningen med at sætte fuld temperatur på ovnen i ca. 10 minutter eller til skindet er sprødt, gyldent og lækkert. 

Er kødet mørt 

Når du skal vurdere, om anden er helt mør, kan du tage fat ved låret og vride det lidt.
Løsner det sig uden modstand, er anden færdig – og klar til at blive indtaget ved juleborde

Tilberedning dagen før 

Hvis anden steges dagen før, steges den helt færdig (uden efterbruningen), køles ned og parteres. På den måde er stykkerne serveringsklar. Fonden/fedtet gemmes i køleskabet sammen med andestykkerne. Inden opvarmningen smøres de på skindsiden med fedtet, og herefter er de klar til at blive varmet i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 20 minutter. De skal kun lige gennemvarmes. Sæt evt. grill på til sidst så skindet bliver lækkert sprødt. Men hold øje med ovnen hele tiden. 

Julefrokost

Når det kommer til de danske juletraditioner, er julefrokosten et uundgåeligt fænomen. Det er en begivenhed, der bliver holdt både sammen med venner, familie og

Læs mere »

Jul med traditioner

Flæskesteg, grisekød og and til jul er for mange en tradition på linje med juletræet, adventskransen og kalenderlyset. Men har det altid været sådan –

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop