Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Risengrød

Vand
2 dl
Grødris
175 g
Sødmælk
1 liter
Sukker
½ spsk.

Risalamande

Sukker
4 spsk.
Korn af 1/1 vaniljestang
Smuttede mandler
100 g
Fløde
½ liter

Kirsebærvin

Syltede kirsebær
400 g
Lagen fra kirsebærene
Kirsebærvin
1 dl
Sukker
½ dl
Vand
½ dl
Majsstivelse
2 tsk.

Risengrød

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt grødris og kog under omrøring ca. 2 minutter. Hæld mælken i og bring grøden i kog under konstant omrøring ved middel varme så det ikke brænder på. Lad risengrøden koge ved svag varme ca. 60 minutter. Rør jævnligt i grøden.
Afkøl derefter grøden.

Risalamande

Rør den kolde risengrød sammen med sukker, vaniljekorn og hakkede mandler. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt i grøden. Smag risalamanden til – eventuelt med lidt ekstra sukker.  Sæt risalamanden i køleskabet indtil servering. Kan med fordel tages ud af køleskabet 10 minutter før servering.

Kirsebærsauce

Bring lagen fra kirsebærrene i kog sammen med kirsebærvin og sukker. Lad saucen koge ind til det halve. Tilsæt kirsebær og kog op. Rør majsstivelse ud i koldt vand, og hæld  jævningen i saucen under omrøring. Kog endnu 1 minut og smag saucen til.

Syltet rødkål

Snit kålen i fine strimler. Smelt smørret i en gryde og lad kålen stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen

Læs mere »

Waldorfsalat

Skær selleri i tynde skiver, æbler i små tern og del druerne i halve. Hæld kogende vand over valnødderne for at reducerer bitterstofferne. Efterfølgende lægges

Læs mere »