Antal personer

Tid

4
90

Ingredienser

Svinekam med svær uden ben
1,5 kg
Groft salt
1 spsk.
Hele nelliker
7 stk.
Laurbærblade
3 stk.
Vand
½ liter

Flæskesteg

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene.

Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i en bradepande, og læg eventuelt lidt stanniol under, så sværen ligger i et jævnt niveau. Sæt den i en kold ovn, og sæt temperaturen på 180°C (alm. ovn), ca. 75 minutter. Der kan med fordel benyttes stegetermometer, da centrumtemperaturen er vigtigere end stegetiden. Hæld vand i bunden af bradepanden den sidste halve time. Tjek om sværen er sprød, når centrumtemperaturen viser 55 grader. Hvis ikke, så skrues temperaturen op på 225°C til sværen bliver sprød og den rette temperatur er nået.

Tag stegen ud, og lad den hvile udækket i 15-20 minutter.

I trækketiden kommer kødet op på en gennemstegt temperatur.

Se vores opskrift på flæskestegssauce her

Lær slagterens gode tips til stegning af flæskestegen

Efterårsmedister

Klargør grøntsagerne. Hak kørvel groft og snit peberfrugt og løg fint. Skær svampe i små tern. Dernæst skal røremaskinen frem – det er den, der

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop