Flæskesteg

Antal personer

Tid

4
90

Ingredienser

Svinekam med svær uden ben
1,5 kg
Groft salt
1 spsk.
Hele nelliker
7 stk.
Laurbærblade
3 stk.
Vand
½ liter

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene.

Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i en bradepande, og læg eventuelt lidt stanniol under, så sværen ligger i et jævnt niveau. Sæt den i en kold ovn, og sæt temperaturen på 180°C (alm. ovn), ca. 75 minutter. Der kan med fordel benyttes stegetermometer, da centrumtemperaturen er vigtigere end stegetiden. Hæld vand i bunden af bradepanden den sidste halve time. Tjek om sværen er sprød, når centrumtemperaturen viser 55 grader. Hvis ikke, så skrues temperaturen op på 225°C til sværen bliver sprød og den rette temperatur er nået.

Tag stegen ud, og lad den hvile udækket i 15-20 minutter.

I trækketiden kommer kødet op på en gennemstegt temperatur.

Se vores opskrift på flæskestegssauce her

Lær slagterens gode tips til stegning af flæskestegen

Grønkålssalat

Fjern stilkene fra grønkålen og hak den fint. Halvér granatæblet og tag kernerne ud af frugten – det gøres lettest ved at holde halvdelene over

Læs mere »