Antal personer

Tid

4
90

Ingredienser

Svinekam med svær uden ben
1,5 kg
Groft salt
1 spsk.
Hele nelliker
7 stk.
Laurbærblade
3 stk.
Vand
½ liter

Flæskesteg

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene.

Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i en bradepande, og læg eventuelt lidt stanniol under, så sværen ligger i et jævnt niveau. Sæt den i en kold ovn, og sæt temperaturen på 180°C (alm. ovn), ca. 75 minutter. Der kan med fordel benyttes stegetermometer, da centrumtemperaturen er vigtigere end stegetiden. Hæld vand i bunden af bradepanden den sidste halve time. Tjek om sværen er sprød, når centrumtemperaturen viser 55 grader. Hvis ikke, så skrues temperaturen op på 225°C til sværen bliver sprød og den rette temperatur er nået.

Tag stegen ud, og lad den hvile udækket i 15-20 minutter.

I trækketiden kommer kødet op på en gennemstegt temperatur.

Se vores opskrift på flæskestegssauce her

Lær slagterens gode tips til stegning af flæskestegen

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop