Flæskestegssauce

Antal personer

Tid

4
20

Ingredienser

Smør
30 g
Hvedemel
3 spsk.
Svinebouillon
6 dl
Fløde
1 dl
Madkulør
Alt stegeskyen
Ribsgelé
1 tsk.
Balsamicoeddike
1 spsk.

Hæld stegeskyen fra stegen igennem en sigte, over i en skål.
Skum for fedt – og gem skyen til saucen.
Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og pisk kraftigt i gryden,
Se alle klumper bliver rørt ud. Tilsæt fløde og kulør, og lad saucen småkoge i 5 minutter.
Tilsæt herefter lidt af den siede stegesky fra flæskestegen, til den ønskede smag er opnået.
Smag til sidst saucen godt til med ribsgelé, lidt balsamico, salt og peber.

Se vores opskrift på flæskesteg her

 

Sauce bordelaise

Skalotteløg hakkes fint, porre skæres i skiver og gulerødderne snittes i tern. Smelt herefter smørret i en gryde og tilsæt skalotteløg, gulerødder samt porre. Sauter

Læs mere »

Langtidstegt andesteg

Tag indmaden ud og gem til saucen sammen med vingespidserne. Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen, og gem det til andebouillonen. Tør

Læs mere »

Whiskysauce

Hak løget fint. Smelt smørret og sauter løg heri. Kom tomatpuré ved og rist det godt af – pisk imens. Hæld whisky og fløde på

Læs mere »