Antal personer

4

Ingredienser

Smør
5 spsk.
Hvedemel
5 spsk.
Rødvin
2 dl
Flæskestegssky
5 dl
Fløde
4 dl
Ribsgelé
1 spsk.
Salt
Sort peber
Madkulør

Umuts flæskestegssauce

Sørg for at skumme fedtet fra stegeskyen. Sæt dernæst stegeskyen til at koge og dermed reducere. Det gør at skyen får en mere kraftig smag. Reducer også rødvinen i en gryde for sig selv til cirka det halve.

Smelt smør i en gryde ved lav varme og hæld derefter det klarede smør i en ren gryde. Rør mel i lidt efter lidt og rist det på den måde af i det klarede smør. Pisk og fortsæt indtil der opstår en bagt brødduft/småkageduft. Hæld stegeskyen i lidt efter lidt under konstant omrøring. Hæld rødvin og fløde i. Lad saucen småkoge i 10 minutter under omrøring. Tilsæt ribsgelé og smag saucen til med salt og peber. Juster farven med kulør.

TIP: Er du så heldig at have sky fra både and og flæskesteg så bland de to slags sky sammen. Det bliver saucen bestemt ikke ringere af.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop