Antal personer

Tid

4
160

Ingredienser

Ribbensteg
1,5 kg
Kogende vand
5 dl
Salt
1 spsk.
Groft salt
1 spsk.
Laurbærblade
3 stk.
Hele nelliker
5 stk.
Sorte peberkorn
6 stk.

Ribbensteg

Tænd ovnen på 200°C varmluft. Læg stegen i midten af en bradepande med sværene nedad. Hæld kogende vand i bradepanden, så sværene er dækket. Sæt stegen midt i den forvarmede ovn og giv den 20-30 minutter. Tag stegen ud af ovnen og vend den om, så sværsiden vender op. Rids sværene (sørg for ikke at snitte ned i kødet) og kom godt med salt på og mellem sværene. Læg laurbærbladene ind under stegen og fordel nelliker og peberkorn. Sæt stegen tilbage i midten af ovnen og lad den stege i 1½ time. Hvis sværene mangler det sidste for at blive sprøde, skrues ovnen op til 220°C og den får ca. 5-7 minutter ekstra. Husk at holde øje så den ikke bliver brændt.

Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i bradepanden i 15-20 minutter, så sværene bliver helt sprøde. Det er vigtigt at lade stegen hvile, inden den skæres i skiver, så al den gode saft ikke løber ud.

Brug den lækre stegesky til en fantastisk flæskestegssauce.

Nakkesteg

Gnid salt ned mellem alle sværene. Kom et par laurbærblade og nelliker ned sammen med stegen – det giver ekstra smag til saucen. Brug så

Læs mere »

Medister

Sørg for at alle ingredienser er kolde. Skær det kolde kød, spæk og løg i mindre stykker. Kør det hele gennem kødhakkeren to gange. Rør

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop