Antal personer

Tid

4
160

Ingredienser

Ribbensteg
1,5 kg
Kogende vand
5 dl
Salt
1 spsk.
Groft salt
1 spsk.
Laurbærblade
3 stk.
Hele nelliker
5 stk.
Sorte peberkorn
6 stk.

Ribbensteg

Tænd ovnen på 200°C varmluft. Læg stegen i midten af en bradepande med sværene nedad. Hæld kogende vand i bradepanden, så sværene er dækket. Sæt stegen midt i den forvarmede ovn og giv den 20-30 minutter. Tag stegen ud af ovnen og vend den om, så sværsiden vender op. Rids sværene (sørg for ikke at snitte ned i kødet) og kom godt med salt på og mellem sværene. Læg laurbærbladene ind under stegen og fordel nelliker og peberkorn. Sæt stegen tilbage i midten af ovnen og lad den stege i 1½ time. Hvis sværene mangler det sidste for at blive sprøde, skrues ovnen op til 220°C og den får ca. 5-7 minutter ekstra. Husk at holde øje så den ikke bliver brændt.

Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i bradepanden i 15-20 minutter, så sværene bliver helt sprøde. Det er vigtigt at lade stegen hvile, inden den skæres i skiver, så al den gode saft ikke løber ud.

Brug den lækre stegesky til en fantastisk flæskestegssauce.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop