Kålpølser med flødestuvet grønkål

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Gode kålpølser fra slagteren
8 stk.
Lagereddike
1 spsk.
Grønkål
600 g
Smør
25 g
Hvedemel
2 spsk.
Fløde
2,5 dl
Sukker
½ tsk.
Salt
1 tsk.
Sort peber
½ tsk.
Revet muskatnød
1 knsp.
Maizena

Bring en gryde med vand i kog og hæld lidt eddike ved. Kom pølserne i det kogende vand og skru ned til middel varme. Lad pølserne simrekoge i ca. 10 minutter.

Tag gryden af blusset – men lad pølserne ligge i vandet i yderligere 15 minutter. Herefter er klar til servering.

Stuvet grønkål:

Snit grønkålen fint og sauter den i smeltet smør i ca. 1 minut til den ”falder sammen”. Hæld fløde over og skru ned på lav varme. Lad kålen simre i ca. 30 minutter.
Smag til med salt, sukker, peber og muskatnød. Tilsæt eventuelt lidt mere fløde hvis der mangler lidt væde. Til sidst kan der jævnes med lidt maizena.

Efterårsmedister

Klargør grøntsagerne. Hak kørvel groft og snit peberfrugt og løg fint. Skær svampe i små tern. Dernæst skal røremaskinen frem – det er den, der

Læs mere »