Brunede kartofler

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Små kartofler
1 kg
Sukker
50 g
Smør
50 g
Evt. fedt fra ande- eller flæskesteg

Kartoflerne koges, pilles og afsvales. Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme. Når det begynder at brune og er helt smeltet, tilsættes smørret. (Halvdelen af smørret kan evt. erstattes med fedt fra andesteg eller flæskesteg). Det er meget vigtigt, at man ikke rører i sukkeret undervejs. Når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse, kommes kartoflerne i. Kartoflerne skal være fugtige (ikke våde; skyl dem i koldt vand og lad dem afdryppe i en sigte).

Kartoflerne skal være gyldenbrune over det hele.

Syltet rødkål

Snit kålen i fine strimler. Smelt smørret i en gryde og lad kålen stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen

Læs mere »

Grønkålssalat

Fjern stilkene fra grønkålen og hak den fint. Halvér granatæblet og tag kernerne ud af frugten – det gøres lettest ved at holde halvdelene over

Læs mere »

Karryketchup

Start med at blande ketchup, sukker, sojasauce, vand og krydderierne i en gryde. Bring det i kog og sørg for at det ikke sætter sig

Læs mere »