Antal personer

Tid

4
150

Ingredienser

Rødkål
1 kg
Smør
100 g
Lagereddike
2 dl
Koncentreret ribssaft
2 dl
Fedt fra ande- eller flæskesteg
1 spsk.
Ribsgelé
1 tsk.
Nelliker
6 stk.
Kanelstang
½ stk.
Sukker
3 spsk.
Salt
Peber

Hjemmelavet rødkål

Skær kålen i meget tynde strimler og del den yderligere i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og kom kålen ved. Lad kålen stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft, lidt salt, sukker samt krydderier. Kanelstang må ikke koge med i mere end 10 minutter. Læg låg på og lad kålen simre helt stille i mindst to timer. Rør i kålen undervejs, så alt kålen får en flot farve. Tilsæt eventuelt lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør. Smag til med ribsgele, lidt stegefedt, sukker, salt og peber.

Grønkålssalat

Fjern stilkene fra grønkålen og hak den fint. Halvér granatæblet og tag kernerne ud af frugten – det gøres lettest ved at holde halvdelene over

Læs mere »

Brunede kartofler

Kartoflerne koges, pilles og afsvales. Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme. Når det begynder at brune og er helt smeltet, tilsættes

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop