Syltet rødkål

Antal personer

Tid

10

Ingredienser

Rødkål
1 kg
Smør
100 g
Lagereddike
1 dl
Salt
2 tsk.
Koncentreret ribssaft
2 dl
Sukker
3 spsk.
Fedt fra ande- eller flæskesteg
1 spsk.
Ribsgelé
1 spsk.
Nelliker
5 stk.

Snit kålen i fine strimler. Smelt smørret i en gryde og lad kålen stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft, salt, sukker, kryddernelliker. Læg låg på og lad kålen simre i to timer. Rør jævnligt i kålen og tilsæt mere saft eller lidt vand hvis den koger tør. Smag til med ribsgele, lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker og salt. Kålen bliver endnu bedre, hvis den får lov til at trække i et par dage.

Langtidstegt andesteg

Tag indmaden ud og gem til saucen sammen med vingespidserne. Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen, og gem det til andebouillonen. Tør

Læs mere »

Flæskesteg

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene. Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i

Læs mere »

Waldorfsalat

Skær selleri i tynde skiver, æbler i små tern og del druerne i halve. Hæld kogende vand over valnødderne for at reducerer bitterstofferne. Efterfølgende lægges

Læs mere »