Antal personer

Tid

4
90

Ingredienser

Saltet skinke med fedtlag
1 kg
Brun farin
150 g
Dijonsennep
3 spsk.
Hele nelliker
10 stk.
Sort peber
½ tsk.
Rødkål
200 g

Juleskinke

Kom skinken i kogende vand. Lad den stå og småkoge i ca. 45 minutter til 1 time. Tag skinken op og rids fedtet i tern. Bland brun farin og sennep og smør det på toppen af skinken hen over fedtlaget. Placer nelliker over sukkerlaget. Kom skinken i ovnen ved 170°C i ca. 20-30 minutter og lad sukkeret karamellisere. Det må ikke blive brændt. Skinken er færdig, når den har en flot gylden glasering på toppen samt en kernetemperatur i midten af skinken på 70 grader. Skinken kan serveres sammen med flødestuvet grønkål. 

Slagterens tip! 
Skinken kan tilberedes næsten færdig, dagen før den skal spises. Når skinken er kogt, lægges den på køl, så den blot skal glaseres og bages færdig inden servering. Tag skinken ud af køleskabet en times tid før den skal i ovnen, så den ikke er køleskabskold. Smør med glaseringen og bag færdig. 

Andesauce

Skær andehalsen i mindre stykker. Brun hals, vingespidser og snittede grøntsager i lidt af andefedtet. Kom koldt vand ved og kog op. Skum urenheder væk.

Læs mere »

Sous-vide svinebryst

Kog 0,5 liter hønsefond og 2 dl nisseøl op med julekrydderier. I vakuumposen hældes en kop lage, hvorefter den vakuumeres med brystet. Svinebrystet sous vide-behandles

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop