Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Hakket svinekød
500 g
Salt
2 tsk.
Løg
1 stk.
Løgpulver
2 tsk.
Æg
2 stk.
Hvedemel
5 spsk.
Sødmælk
2,5 dl
Friskkværnet peber
Revet muskatnød
1 knsp.

Indpakning

Hvidkålsblade
6 stk.
Kødsnor

Sauce

Kogevand
5 dl
Fløde
2 dl
Maizena
2 tsk.
Ribsgelé
1 spsk.

Hvidkålsrouletter

Bland kød og salt og rør til farsen bliver ”sej”. Hak løget fint eller riv det. Tilsæt løg og de øvrige ingredienser og rør sammen til en god fars. Lad den stå på køl ca. ½ time.

Kom et helt hvidkålshoved i gryden med kogende vand og lad det langsomt gøre bladene lidt bløde. Efter et par minutter kan de første blade pilles af og lægges til side. Når du har 4-6 store blade tages hvidkålen op og bladene kommes ned i vandet igen. De koger videre til de er bløde og medgørlige. Gem noget af kogevandet.

Farsen lægges i midten af kålbladene og siderne foldes sammen som en gave. Bind med kødsnor og afslut med en sløjfe. Steg pakkerne på panden i smør ved lav varme til de er brune i kanten. Husk at vende dem så de får farve på begge sider. Tilsæt 2 dl kogevand fra kålen til panden og sæt låg på. Lad hvidkålsrouletterne koge ca. 8 minutter. Tag dem op og hold dem varme.

Tilsæt resten af kålvandet og de andre ingredienser til pandesaucen. Kog den lidt ind inden den smages til. Hvis der ønskes en kraftigere sauce, kan der tilsættes lidt hønsebouillon.

Server med kartofler og grøntsager.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop