Mørbrad i flødesauce

Antal personer

Tid

4
60

Ingredienser

Svinemørbrad
1 stk.
Hvedemel
3 spsk.
Salt
Peber
Smør til stegning
Grøntsagsbouillon
4 dl
Løg
4 stk.
Markchampignon
250 g
Fløde
2,5 dl
Ribsgelé

Skær mørbraden i 1 cm skiver og vend dem i hvedemel.
Steg bøfferne i smør til de er gyldne. Krydr godt med salt og peber på begge sider. Tag mørbradbøfferne af panden og læg dem i et ildfast fad.

Klargør grøntsager og skær løg i skiver samt champignon i mindre stykker.

Steg løg og champignon på panden i lidt mere smør.

Hæld bouillon og fløde på og lad det koge op.
Jævn flødesaucen og smag den til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé.

Hæld det over mørbradbøfferne og sæt fadet i ovnen ved 170°C i 30 minutter.

Server mørbradbøfferne med kogte ris eller smørstegte kartofler.

Flæskesteg

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene. Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i

Læs mere »