Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Oksemørbrad
500 g
Frisk timian
Frisk rosmarin
Grov sort peber

Kartofler

Store bagekartofler
2 stk.
Panchetta
3 skiver
Smør
10 g
Lidt revet pecorino
Friskhakket persille
2 spsk.
Salt

Tilbehør

Skalotteløg
4 stk.
Balsamicoeddike
Olie
Rødbeder
2 stk.
Solbærsaft
2 dl
Frisk timian
2 stilke
Salt
Peber

Oksemørbrad rullet i urter – dertil fyldte kartofler

Klargør ingredienserne. Hak krydderurterne fint. Kom lidt olie på en varm pande og steg mørbraden på alle sider til den har en fin stegeskorpe. Bred et stykke bagepapir ud og kom krydderurter og grov peber på. Lav en firkant som har samme længde som mørbraden. Rul nu mørbraden hen over urterne og drys med groft salt. Steg mørbraden i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter eller til en kernetemperatur på 56 grader. Lad den hvile i ca. 10 minutter inden udskæring.

Bag kartoflerne ved 200°C i ca. en time til de er møre og har en fast skal. Skær en top af og grav med en ske midten ud – men efterlad lidt på skrællen. Kom det i en skål og bland
med smør og salt til mosen er luftig. Rist panchetta på panden til det er sprødt.

Bland pecorino og eventuelt persille i mosen og vend sammen. Kom mosen tilbage i den tomme kartoffelskræl og pynt toppen med panchetta. Bag dem 10 minutter i ovnen inden servering.

Skær løgene til i enderne, så de kan stå. Skær et kryds i toppen. Hæld lidt olie på og giv dem 30 minutter i ovnen ved 170°C til de er møre. Hæld lidt balsamicoeddike over og giv dem 10 minutter mere. Drys med salt og peber. Skær rødbeder i halve skiver og læg dem i et fad. Kom solbærsaft, salt, peber og timian på. Sæt dem i ovnen i ca. en time – vend bederne hyppigt til væsken er karamelliseret, og bederne er møre og falder af spidsen af en kniv.
Tag timiangrenene op og drys med lidt salt.

Anret det pænt på en tallerken med en sauce. Find opskrifter på lækre saucer her

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop