Antal personer

Tid

4
180

Ingredienser

Ossobuco
4 stk.
Hvedemel
Smør
50 g
Grøntsagsbouillon
1 dl
Løg
1
Tomatsauce
700 g
Hvidvin
1 dl
Frisk timian
2 kviste
Salt
Peber

Bechamelsauce

Smør
25 g
Hvedemel
1 spsk.
Mælk
1,5 dl
Salt
Peber
Revet parmesan

Til lasagnen

Lasagneplader
Cherrytomater
10 stk.
Frisk spinat
100 g
Friske basilikumblade

Ossobuco lasagne

Start med at skære et snit i hinden som sidder på ydersiden af ossobucokanten – snit 4 steder så de ikke krøller sammen under stegningen. Drys dem med salt og vend dem i hvedemel. Steg dem på en pande i smør i ca. 2 minutter på hver side. Tilsæt løg i tern de sidste 2 minutter og steg dem klare. Hæld hvidvin ved og lad det simre i 3-4 minutter.
Kom timian, tomatsauce og fond over. Sæt låg på og lad det simre i ca. 1½-2 timer.

Vend kødet flere gang i løbet af stegetiden, så det ikke bliver tørt. Tilsæt eventuelt mere fond eller tomatsauce hvis der mangler væde i retten. Tag kødet op af saucen og skær kødet fra benene. Tag en kokkekniv og finhak kødet. Med en ske fjernes olien/fedtet, som ligger på toppen af saucen. Kassér det. Blend saucen med en stavblender og kom derefter kødet tilbage i saucen.

Til bechamelsaucen smeltes smørret og melet røres ud heri. Kom lidt mælk i ad gangen og lad den bage igennem til den har en lind og cremet konsistens. Tilsæt den revet ost og smag til med salt og sort peber.

Rengør spinatbladene og kom dem på en varm stegepande i ca. 30 sekunder til de falder lidt sammen – de må ikke blive mørke og kedelige.

Saml lasagnen i lag med ossobucosauce, lasagneplader, spinat, bechamelsauce.
Cirka 3 lag. Bag lasagnen ved 180°C varmluft i ca. 30 minutter. Lad den stå og sætte sig i 10 minutter inden servering.

Pynt med friske basilikumblade og cherry tomater. Server eventuelt med en lækker grøn salat eller et hvidløgsbaguette.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop