Bankekød med svampe og rodpuré

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Okseinderlår i skiver
700 g
Store løg
2 stk.
Hvedemel
4 spsk.
Paprika
1 spsk.
Oksefond
5 dl
Laurbærblad
3 stk.
Peberkorn
10 stk.
Engelsk sauce
2 spsk.
Salt
Friskkværnet peber
Champignon
200 g
Frisk persille
Smør til stegning
Maizena

Rodpuré

Knoldselleri
1 stk.
Persillerødder
2 stk.
Bagekartoffel
1 stk.
Porre
½ stk.
Fløde
1,5 dl
Hønsebouillon
1 dl
Salt
Hvid peber
Citronsaft
1 spsk.

Klargør grøntsagerne og skær løg i skiver. Skær champignoner i små stykker.

Vend kødskiverne i mel og steg dem i smør på en varm pande, til de har en sprød stegeskorpe. Læg til side.

Steg løgene. Kom paprika over og giv det 20 sekunder sammen med grøntsagerne.

Steg champignoner på en tør og varm pande til de har smidt noget væske og begynder at tage farve.

Læg kød, og grøntsager i en gryde og kom oksefond, laurbærblade, peberkorn og engelsk sauce ved.

Lad det simrekoge i ca. 45 minutter til kødet er mørt.
Smag til med salt og juster den rigtige farve med lidt kulør.

Server med friskhakket persille på toppen

Rodpuré

Klargør grøntsagerne – kartoffel, selleri og persillerødder skal skrælles og skæres i mindre stykker. Skær toppen af porren og del den i mindre stykker.

Kom grøntsager, fløde og bouillon i en gryde og kog i 20 minutter.

Kom det hele i en foodprocessor og kør den til en cremet puré/mos. Smag til med salt, hvid peber og citronsaft

Waldorfsalat

Skær selleri i tynde skiver, æbler i små tern og del druerne i halve. Hæld kogende vand over valnødderne for at reducerer bitterstofferne. Efterfølgende lægges

Læs mere »

Aspargessuppe

Skræl og skær de hvide asparges ud i mindre stykker. Damp aspargesene til de er møre (ca. 2 minutter). Blend halvdelen af de dampede aspargesstykker

Læs mere »