Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Dej

Hvedemel
750 g
Koldt smør
200 g
Groft salt
1 tsk.
Lunkent vand
3 dl

Kød

Løg
200 g
Fed hvidløg
2
Smør
1 spsk.
Olivenolie
2 spsk.
Hakket oksekød
600 g
Balsamicoeddike
1 spsk.
Salt
2 tsk.
Stødt spidskommen
½ tsk.
Friskkværnet peber
½ tsk.
Cayennepeber
½ tsk.

Æg til pensling
2

Argentinske empanadas

Dejen:
Kør gerne denne dej på en røremaskine. Opløs salt i lunkent vand. Sigt mel i en skål, og smuldr smør i. Saml dejen med saltvandet og ælt den, til den bliver flot glat og elastisk. Lad dejen hvile i ca. 45 minutter. Del dejen i små kugler på størrelse med golfbolde. Dejkuglerne opbevares, så de ikke bliver tørre. Rul dejen tyndt ud til en cirkel på ca. 10-12 cm i diameter.

Kødfyld:
Hak løg og hvidløg fint. Smelt smør i en stor gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme i ca. 5 minutter uden at det tager farve. Sæt til side. Varm olie i den samme gryde og brun kødet grundigt. Kom løg og hvidløg tilbage i gryden. Vend rundt og tilsæt krydderierne. Varm det igennem og tilsæt eddike. Lad det koge lidt og smag til med salt og evt. mere krydderi. Kødfyldet skal køle helt af, inden det kommes i dejen.
Kom kødfyld som en golfbold i midten af dejcirklen. Dyp en finger i vandet og fugt kanten af den runde dejplade hele vejen rundt. Fold dejplade til en halvmåne og tryk kanten godt med fingrene. Lav små folder med fingeren og tryk så kanten får små toppe, der lukker de to ender sammen. Folde-teknikken kan man blive god til, hvis man laver mange nok. Den er afgørende, for at saften ikke flyder ud og gør dejen blød under bagning.

Afbagning:
Læg empanadas på en bradepande med bagepapir (de må ikke røre hinanden). Pensl hver empanadas grundigt med sammenpisket æg på hele overfladen samt på den foldede kant. Bag dem i ovnen ved 210°C i ca. 25 minutter til dejen er gylden. Læg dem på en rist til afkøling, så dejen sætter sig med en sprød overflade.

TIP: Kan serveres sammen med en mixet salat, på en buffet eller som en hurtig snack

De små lækkerbiskner er berømte i hele Latinamerika, hvor de spises på alle tider af døgnet. Selv til morgenmad kan de nydes med fyld af chokolade. Opskrifterne er forskellige i alle latinamerikanske lande – hvert land har sin egen måde at lave dem på, og hver opskrift er uimodståelig lækker.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop