Forberedelse af grøntsager og stegning:
- Skær persillerødder og gulerødder i lange stave.
- Del jordskokkerne i halve eller kvarte, men gem nogle hele til chips.
- Varm lidt olie på en pande og brun roastbeefen på alle fire sider,
så den får en god stegeskorpe. - Brun persillerødder, gulerødder og jordskokker grundigt på samme pande,
gerne ad flere omgange. - Bland sød paprika, cayennepeber og sort peber.
- Drys blandingen ud på et stykke folie og vend roastbeefen i krydderierne.
- Læg de brunede grøntsager i bunden af et ovnfast fad, tilsæt grøntsagsbouillon,
og placér roastbeefen ovenpå. Drys med salt. - Forvarm ovnen til 180°C. Sæt fadet i ovnen og steg roastbeefen til
en kernetemperatur på 52-55°C. - Tag roastbeefen ud og lad den hvile. Bag grøntsagerne videre, indtil de er møre.
Tilberedning af jordskokkeflager:
- Skær de resterende jordskokker i meget tynde skiver med et mandolinjern.
- Varm en dyb pande med op med ca. 1 cm olie. Steg jordskokkechipsene sprøde
og lysebrune. - Læg dem på en tallerken med køkkenrulle for at opsuge overskydende olie.
Tilberedning af portvinssauce:
- Hak løget fint og sauter det i smør med frisk timian.
- Tilsæt portvin og flamber, indtil flammen forsvinder. Tilsæt rødvin og kog let ind.
- Tilsæt oksefond og kog ned til mindre end halvdelen. Sigt saucen og pisk det
kolde smør i, indtil saucen er jævnet. - Smag til med salt, peber og eventuelt gastrik.