Print

Antal personer

4

Ingredienser

Roastbeef og grøntsager

Roastbeef af tykstegsfilet
1 kg
Jordskokker
1 kg
Persillerod
4 stk.
Gulerod
stk.
Grøntsagsbouillon
2 dl
Sød paprika
1 spsk.
Cayennepeber
1 tsk.
Peber
Salt
Neutral olie
1 liter

Portvinssauce

Finthakket løg
stk.
Portvin
4 dl
Oksefond
8 dl
Fond/stegesky
1 dl
Frisk timian
Salt
Peber
Gastrik
kold smør
40 g

Spicy roastbeef med jordskokkeflager og portvinssauce

Forberedelse af grøntsager og stegning:

  • Skær persillerødder og gulerødder i lange stave.
  • Del jordskokkerne i halve eller kvarte, men gem nogle hele til chips.
  • Varm lidt olie på en pande og brun roastbeefen på alle fire sider,
    så den får en god stegeskorpe.
  • Brun persillerødder, gulerødder og jordskokker grundigt på samme pande,
    gerne ad flere omgange.
  • Bland sød paprika, cayennepeber og sort peber.
  • Drys blandingen ud på et stykke folie og vend roastbeefen i krydderierne.
  • Læg de brunede grøntsager i bunden af et ovnfast fad, tilsæt grøntsagsbouillon,
    og placér roastbeefen ovenpå. Drys med salt.
  • Forvarm ovnen til 180°C. Sæt fadet i ovnen og steg roastbeefen til
    en kernetemperatur på 52-55°C.
  • Tag roastbeefen ud og lad den hvile. Bag grøntsagerne videre, indtil de er møre.

 

Tilberedning af jordskokkeflager:

  • Skær de resterende jordskokker i meget tynde skiver med et mandolinjern.
  • Varm en dyb pande med op med ca. 1 cm olie. Steg jordskokkechipsene sprøde
    og lysebrune.
  • Læg dem på en tallerken med køkkenrulle for at opsuge overskydende olie.

 

Tilberedning af portvinssauce:

  • Hak løget fint og sauter det i smør med frisk timian.
  • Tilsæt portvin og flamber, indtil flammen forsvinder. Tilsæt rødvin og kog let ind.
  • Tilsæt oksefond og kog ned til mindre end halvdelen. Sigt saucen og pisk det
    kolde smør i, indtil saucen er jævnet.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt gastrik.
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop