Svineskank med æbler og bøgehatte i flødesauce

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Svineskanker
2 stk.
Gulerødder
4 stk.
Store bagekartofler
3 stk.
Sprøde røde æbler
3 stk.
Salt
Peber
God kraftig æblecider
8 dl
Fløde
2,5 dl
Slagterbacon i tern
150 g
Bøgehatte
150 g
Madkulør

Rids sværen på skankerne i små tern (eller bed din slagter om at gøre det) og gnid dem godt med groft salt. Klargør gulerødder, æbler og kartofler og skær dem i tern af 1×1 cm. Steg baconternene på en varm pande til de bliver let stegte. Kom grøntsagstern og bacon i et ovnfast fad.

Placer skankerne ovenpå grøntsagerne i fadet (skankerne skal helst stå højt). Hæld cideren ud over grøntsagerne så de er halvt til trekvart dækket. Kom fadet i ovnen ved 150°C varmluft i en time, og skru så op til 170°C i yderligere 1½ time. Hæld væden fra fadet igennem en sigte og over i en gryde. Sæt fadet (med skankerne stående øverst) tilbage i ovnen ved 200°C og lad sværen blive sprød.

Rist bøgehattene på en pande ved hård varme til de har smidt vandet og er blevet møre.

Kog væden fra fadet op og tilsæt fløden. Lad det koge godt igennem. Jævn eventuelt med maizena og tilsæt kulør. Smag til med salt og peber samt eventuelt sukker og citronsaft. Vend bøgehattene i saucen.

Anret kødet med grøntsagerne og drys eventuelt med frisk persille.

Boller i karry

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1-2 minutter. Vend løg, peber og æg i og rør madlavningsfløden i lidt efter lidt. Kom havregryn

Læs mere »

Medister

Sørg for at alle ingredienser er kolde. Skær det kolde kød, spæk og løg i mindre stykker. Kør det hele gennem kødhakkeren to gange. Rør

Læs mere »