Antal personer

Tid

4
45

Ingredienser

Hakket kalv og flæsk
700 g
Æg
2 stk.
Løg
1 stk.
Grøntsagsbouillon
1 dl
Hvedemel
50 g
Rasp
50 g
Fløde
1 dl
Salt
1,5 tsk.
Sort peber
½ tsk.
Allehånde
½ tsk.
Bacon
10 skiver

Hasselback kartofler

Kartofler
600 g
Smør
Salt
Sort peber

Vildtsauce

Fond/stegesky
5 dl
Fløde
1 dl
Ribsgelé
1 tsk.
Salt
Sort peber
Maizena

Forloren hare med bacon, hasselback kartofler og vildtsauce

Kom kødet op i en skål og tilsæt salt. Rør farsen sej, så kødet binder væsken. Rør dernæst æg og finthakket løg ud i farsen.
Tilsæt bouillon og piskefløde. Krydr med friskkværnet peber og allehånde. Tilsæt rasp og rør farsen godt igennem – den skal være blød og smidig. Hvis den er for fast eller for lind tilsættes lidt mere rasp eller fløde. Smør et stort ildfast fad med smør. Tryk farsen godt sammen og lav små farsbrød på ca. 250 gram. Rul baconskiver omkring brødene og steg dem i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 30 minutter. Hæld lidt vand i bunden af fadet og brug væden til saucen.

Hasselback kartofler:

Skræl kartoflerne og lav en masse snit på tværs, uden at skære helt igennem. Pensl med smeltet smør og drys med salt.
Bag kartoflerne i ovn ved 180°C varmluft i ca. 30-40 minutter til de er møre og gyldne og med en sprød overflade.

Vildtsauce:

Kog stegeskyen op i en gryde og tilsæt ribsgelé og fløde.
Kog den igennem og jævn med maizenamel.
Smag til med salt og peber.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop