Læg skiverne af flæsk på en varm pande med olie. Steg ved middel varme til der er en god stegeskorpe på begge sider. Drys med flagesalt og læg skiverne til side.
Skær løgene i strimler og fjern kernehuset fra æblerne. Del dem i både med skræl. Skær dem i mindre stykker, hvis der ønskes en mindre grov konsistens.
Kom løg og æbler på panden i fedtet fra flæsken. Lad dem stege til æblerne er bløde. Tilsæt sukker og eddike og lad det koge ind. Husk at røre forsigtigt så æblerne ikke går i stykker. Smag til med salt og peber.
Syltede rødbeder:
Skræl rødbederne og kom dem i en gryde med kogende vand og salt. Kog dem i 30 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og skær rødbederne i skiver. Kom dem i rengjorte glas.
Kog eddike og sukker op – rør til sukkeret er opløst. Tag lagen af blusset og tilsæt atamon. Kom laurbærblad og nelliker ned til rødbederne og hæld lagen over. Luk låget og sæt på køl.
Læg rødbederne på et stykke køkkenrulle. Skær dem i stave.
Anret rugbrødet på tallerkener og kom flæskeskiverne på. Top med æble kompotten og hjemmesyltede rødbeder.