Rør det hakkede kød med salt i ca. 1-2 minutter. Vend løg, peber og æg i og rør madlavningsfløden i lidt efter lidt. Kom havregryn i og rør farsen godt igennem.
Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Bring en gryde med vand i kog og tilsæt salt.
Form boller af passende størrelse og læg dem i det småkogende vand. Kog dem ved blide bobler i cirka 8 minutter (bollerne vil søge mod toppen, når de er færdige). Tag dem op med en hulske – gem kogevandet.
Sauce
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, gurkemeje, koriander og paprika. Drys mel i og pisk sammen.
Pisk langsomt mælk i til opbagningen har en ensartet konsistens.
Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon (eller kogevandet fra bollerne) til saucen har den rette tykkelse.
Smag til med sukker, salt og peber – og evt. mere karry.
Læg forsigtigt de kogte kødboller over i karrysaucen.
Boller i karry kan serveres med alverdens tilbehør – men til favoritterne hører kokosmel, rosiner, mangochutney og bananer.
Server i små skåle ved siden af. Husk også chilipulver.