Antal personer

Tid

4
40

Ingredienser

Kødboller

Hakket kalv og flæsk
350 g
Salt
1 tsk.
Finthakket løg
2 spsk.
Friskkværnet peber
Æg
1
Fløde
1 dl
Havregryn
6 spsk.

Kogevand

Vand
1,5 liter
Salt
1 tsk.

Karrysauce

Smør
25 g
Madras karry
4 tsk.
Stødt gurkemeje
½ tsk.
Stødt koriander
1 tsk.
Paprika
1 tsk.
Hvedemel
3 spsk.
Mælk
4 dl
Grøntsagsbouillon
2 dl
Sukker
Salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Kogte ris
Kokosmel
Rosiner
Mangochutney
Bananer

Boller i karry

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1-2 minutter. Vend løg, peber og æg i og rør madlavningsfløden i lidt efter lidt. Kom havregryn i og rør farsen godt igennem.

Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring en gryde med vand i kog og tilsæt salt.

Form boller af passende størrelse og læg dem i det småkogende vand. Kog dem ved blide bobler i cirka 8 minutter (bollerne vil søge mod toppen, når de er færdige). Tag dem op med en hulske – gem kogevandet.

Sauce

Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, gurkemeje, koriander og paprika. Drys mel i og pisk sammen.

Pisk langsomt mælk i til opbagningen har en ensartet konsistens.

Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon (eller kogevandet fra bollerne) til saucen har den rette tykkelse.

Smag til med sukker, salt og peber – og evt. mere karry.

Læg forsigtigt de kogte kødboller over i karrysaucen.

Boller i karry kan serveres med alverdens tilbehør – men til favoritterne hører kokosmel, rosiner, mangochutney og bananer.
Server i små skåle ved siden af. Husk også chilipulver.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop