Grill pølsen perfekt

Det burde være lige til – men flere gør det forkert.

Pølserne lægges på den varme grillrist, og passer dernæst sig selv. Resultatet bliver desværre derefter. Hvis der er alt for meget varme på grillen, så sprækker pølserne, og de bliver måske endda lige så sorte som kul. Selv den bedste pølse kan ikke reddes, hvis den er grillet forkert. Der skal heller ikke prikkes huller eller rids i pølserne inden tilberedningen, det får nemlig saften til at rende ud af pølserne og det gør dem tørre. 

Det er ikke svært at få perfekte grillpølser. Det vigtigste er, at de skal grilles ved jævn varme, og de helst ikke må sprække eller blive branket, da begge dele går ud over smagsoplevelsen. Hvis pølsen sprækker, løber noget af saften og dermed smagen ud. Pølsen sprækker, når væsken indeni begynder at koge. Tricket er derfor at grille pølserne, så de bliver varme hele vejen igennem – men at de ikke bliver for varme og dermed koger. Du får den bedste grillpølse ved at grille dem over direkte varme uden låg. Indirekte varme med låget på får hurtigere pølserne til at koge, og dermed øges risikoen for, at pølserne sprækker.

Husk god afstand til kul, briketter eller gasflamme, så varmen ikke er for intens. For at få det bedste resultat skal pølserne først lægges på grillen, når kul eller briketter har afgivet den værste varme. De skal grilles nænsomt og vendes ofte. På den måde bevares saften og smagen i pølsen, og du får den lækre sprødhed i skindet, som sammen med saftigheden gør pølsen fantastisk.

Løgpølsen har en lang tradition i Danmark, og er en del af det klassiske danske pølse- og smørrebrødskøkken. Den stammer

Hold aspargesen i hånden og skræl den med en tyndskræller fra hovedet og nedad – hovedet skal ikke skrælles. Drej

Jo længere tid du rører farsen, desto fastere bliver den. En godt rørt fars binder ingredienserne bedre sammen, hvilket resulterer

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop