Hvilken øl til hvilken maden?

IPA:
Der findes mange stilarter inden for IPA-genren. En ofte lys, stærk og fyldig øl med rund maltsødme. Ofte med højt alkohol og humleindhold og med aromaer af tropiske frugter.
VELEGNET TIL:
Thai, indisk og mexicansk mad. Friskheden og humlebitterheden i en IPA akkompagnerer slagterens grillpølser, en burger eller BBQ rigtig godt.

Blonde:
En lys øl med friske aromaer af citrus, appelsin, nelliker og blomster. Fyldig med høj sødme og alkoholprocent. En blonde har noter af malt, karamel og kun let bitterhed.
VELEGNET TIL:
En uovertruffen øl til mad. Og særdeles velegnet til brug i madlavningen – til eksempelvis pasta med flødesauce samt braiseret retter. På grund af dens sødme er den også rigtig god til skaldyr.

Brown Ale:
En enkel, lys kastanjebrun øl, som er let at drikke. Moderat alkohol. En brown ale er let sødlig med et strejf karamel. Humlen bidrager med aromaer af urter og blomster.
VELEGNET TIL:
Prøv en brown ale til en grydestegt kylling, lam eller flæskesteg.

Porter og stout:
De dominerende aromaer i porter og stout er chokolade, kaffe, lakrids og ristet malt. Humlen i øllen giver en let bitterhed. Kroppen er ofte fast og fyldig. Indholdet af alkohol kan variere meget.
VELEGNET TIL:
Kylling grillet over kul eller en lækker ribeye. Hvis man er til stegt kalvelever, så er porter og stout et match made in heaven.

Pilsner:
Pilsneren er enkel og fin med en rank krop, sprød og med en kornagtig syrlighed. Aromaer af lyse, saftige malte. Kulsyren bidrager til en god og frisk perlende øl. Bitterheden er græs- og urteagtig og altid nærværende.
VELEGNET TIL:
Den klassiske pilsner er god til mange svinebaserede retter. Den går også rigtig godt til det danske smørrebrød med pålæg fra grisen. Desuden en perfekt ledsager til et stykke med hønsesalat og sprød bacon.

Hvedeøl:
Den bayerske hvedeøl er saftig og den lettere sødme fra malten er tydelig. Aromaerne er banan, tyggegummi og nelliker. Den belgiske hvedeøl er mere syrlig, har en mindre krop og med aromaer af koriander og citrus.
VELEGNET TIL:
Hvedeøllen er perfekt til fisk og skaldyr samt en god grillpølse

Hold aspargesen i hånden og skræl den med en tyndskræller fra hovedet og nedad – hovedet skal ikke skrælles. Drej

Jo længere tid du rører farsen, desto fastere bliver den. En godt rørt fars binder ingredienserne bedre sammen, hvilket resulterer

Pas på med at stege svinekød for længe. Kødet bliver hurtigt tørt og kedeligt, så det er vigtigt at overholde

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop