Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Hakket oksekød
500 g
Løg
1 stk.
Olie til stegning
Kogende vand
2 dl
Oksebouillonterninger
2 stk.
Ketchup
2 spsk.
Worcestershire sauce
2 tsk.
Sort peber
½ tsk.
Salt
Oregano
½ tsk.
Revet muskatnød
1 knsp.
Hvedemel
3 spsk.
Vand
1 dl
Smør
5 g
Æg
1 stk.
Store plader butterdej
2 stk.

Aussie Meat Pie

Hak løg fint og svits det sammen med kødet i en varm gryde i lidt olie. Når kødet har fået stegeskorpe, tilsættes kogende vand, bouillonterninger, ketchup og Worcestershire sauce, peber, oregano og muskatnød. Kog op og læg låg på. Lad det simre i 15 minutter.

Bland mel og vand og rør det indtil det bliver en glat pasta. Rør meljævningen i retten. Smag til med salt og peber og afkøl. Smør et fad med lidt smør og beklæd med en plade butterdej. Prik huller i bunden og tilsæt den afkølede fyldblanding. Pensl kanterne af butterdejen med sammenpisket æg og læg en plade butterdej ovenpå. Tryk kanterne ned med en gaffel. Skær kanterne rene med en kniv og pensl toppen med sammenpisket æg.

Bages ved 220°C i ca. 15 minutter. Reducer varmen til 180°C (lad ovnlågen stå lidt åben, så graderne falder hurtigere). Bag i yderligere 20 minutter – eller til tærten er gyldenbrun og sprød.

TIP: Kan også tilberedes i portionstærter eventuelt til et buffetbord.

Intet er mere australsk end en Aussie Meat Pie. Bagerier i hele Australien tilbyder en række forskellige kødtærter – typisk lavet med hakket oksekødsfyld. De små udgaver af tærterne er også nærmest selvskrevne til enhver sammenkomst, hvor de frister på buffetbordet.

Rørt tatar

Rør alle ingredienser sammen og server straks sammen med sammen med pommes frites eller ristet brød. Top eventuelt med friskrevet peberrod og estragonmayonnaise som pynt.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop