Antal personer

2

Ingredienser

Blommer
250 g
Mørk rom
2 spsk.
Brun farin
2 spsk.
Korn af 1/2 vaniljestang
Kartoffelmel
½ spsk.

Vaniljeskum

Fløde
2,5 dl
Korn af 1/2 vaniljestang
Makroner
10 stk.
Ristede nødder

Blommetrifli med vaniljeskum og sprødt

Skyl blommerne, fjern stenen, og skær dem i kvarte.

Varm langsomt blommerne op i en gryde sammen med mørk rom, brun farin og vaniljekorn under forsigtig omrøring til farinen er smeltet. Det tager cirka 30 minutter ved lav varme.

Tag ca. 2 spsk. af væsken fra, og hæld den i en lille skål. Rør kartoffelmel i væsken til en jævning uden klumper.

Tag gryden af varmen når blommerne har en passende blød konsistens. Lad dem køle lidt af i gryden.

Rør herefter jævning i. Hæld blommerne i en skål og stil dem på køl, indtil desserten skal anrettes.

Vaniljeskum

Bland vaniljekornene med ganske lidt sukker – så er vaniljekornene nemmere at fordele i skummet.

Pisk flødeskum og kom vaniljemixet i. Stil skummet på køl i 10 minutter.

Knus makronerne til små brud (disse kan overhældes med rom, hvis der ønskes en lækker romsmag).

Anret portionsvis – på tallerkner eller i portionsglas.

Pynt med ristede nødder og/eller citronmelisse.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop