Skyl blommerne, fjern stenen, og skær dem i kvarte.
Varm langsomt blommerne op i en gryde sammen med mørk rom, brun farin og vaniljekorn under forsigtig omrøring til farinen er smeltet. Det tager cirka 30 minutter ved lav varme.
Tag ca. 2 spsk. af væsken fra, og hæld den i en lille skål. Rør kartoffelmel i væsken til en jævning uden klumper.
Tag gryden af varmen når blommerne har en passende blød konsistens. Lad dem køle lidt af i gryden.
Rør herefter jævning i. Hæld blommerne i en skål og stil dem på køl, indtil desserten skal anrettes.
Vaniljeskum
Bland vaniljekornene med ganske lidt sukker – så er vaniljekornene nemmere at fordele i skummet.
Pisk flødeskum og kom vaniljemixet i. Stil skummet på køl i 10 minutter.
Knus makronerne til små brud (disse kan overhældes med rom, hvis der ønskes en lækker romsmag).
Anret portionsvis – på tallerkner eller i portionsglas.
Pynt med ristede nødder og/eller citronmelisse.