Læg porchettaen på en rist med en bradepande under. Steg kødet i ovnen i ca. 2 timer ved 160°C. Hæld et par skefulde sky fra bradepanden over hver halve time. Vend stegen undervejs, så sværen bliver flot sprød over det hele. Skru ovnen op på 220°C og giv sværen på stegen lidt ekstra til den er sprød.
Klargør grøntsagerne. Skær rød peber i tern og svits dem på en varm pande til de er møre. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hak hvidløg fint og svits det i smør i en lille gryde. Tilsæt mel og rør det til en samlet melbolle. Kom mælk ved og rør til saucen har den rette konsistens. Lad den simre 5-6 minutter. Sluk for varmen og tilsæt spinat, gruyère, salt og peber. Vend rundt og smag til. Vend pastaen i saucen og kom peberfrugt på toppen som pynt.
Skær tykke skiver af porchettaen og server med pastaen.
Vil du selv fylde og snøre din porchetta, kan du se hvordan i vores slagterskole