Fajitakoteletter med ovnbagte jordskokker og pesto

Antal personer

Tid

4
60

Ingredienser

Fajitakoteletter

Fajitakoteletter
4 stk.

Jordskokker

Jordskokker
1,2 kg
Olivenolie
2 tsk.
Salt
1 tsk.
Cherrytomater
250 g

Pesto

Hvidløg
2 fed
Frisk basilikum - grøn
50 g
Græskarkerner eller pinjekerner
25 g
Friskreven parmesanost
40 g
Olivenolie
¾ dl
Salt
Peber

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store.
Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem ud i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir ? så de ligger jævnt i ét lag.

Bag jordskokkerne møre i ovnen ved 200?225° C, ca. 45 minutter og bland de halverede tomater ved, når halvdelen af tiden er gået.

Kom hvidløg, basilikumblade, græskar- eller pinjekerner samt ost i en blender og blend til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes til du har en sauce af passende konsistens. Smag til med salt og peber og server til jordskokkerne.

Koteletterne steges i 3-4 minutter på hver side.