Hvidløgsboller

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Gær
25 g
Olie
2 spsk.
Vand
5 dl
Honning
1 tsk.
Salt
2 tsk.
Durummel
200 g
Pizzamel
500 g

Fyld

Blødt smør
150 g
Fed hvidløg
4
Finthakket persille
1 håndfuld
Friskhakket ramsløg
2 spsk.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær pizzamel/hvedemelet. Det kommes i lidt efter lidt til dejen er smidig.
Ælt dejen grundigt ca. 10-15 minutter og lad den herefter hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur.

Smørret røres blødt sammen med hvidløg, persille og ramsløg. Drys mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Fordel smørfyldet på hele den udrullede dej. Fold dejen på midten så smørret bliver lukket inde. Skær boller på størrelse med en lille håndfuld og rul dem lidt, så de bliver snurret sammen til en bolle. Læg dem på bagepapir og strø lidt mel over bollerne.
Kom husholdningsfilm over og lad boller hæve natten over i køleskabet.
Tag dem ud fra køl og lad dem stå og få lidt temperatur i ca. 1 time.

Bollerne bages i ovnen cirka 20-25 minutter ved 180°C til de er gyldne på overfladen. Pensl eventuelt med resten af smørret og lidt flagesalt ca. 5 minutter inden de er færdigbagte.

Remoulade

Kog eddike, sukker og vand op. Kom grøntsagerne i en bøtte eller patentglas og hæld eddikelagen over. Lad dem dampe af og sæt på køl.

Læs mere »

Agurkerelish

Klargør grøntsagerne og skær agurken over på langs og fjern kernerne. Skær den og løg i små tern. Kom det hele i glasset sammen med

Læs mere »