Print

Antal personer

4

Ingredienser

Gær
20 g
Flydende andefedt
2 spsk.
Lunkent vand
5 dl
Durummel
150 g
Tipo 00
400 g
Salt
2 tsk.

Fyld

Krydderurter f.eks. timian og rosmarin
Tørrede abrikoser
Flagesalt
1 tsk.
Smeltet andefedt til at pensle med

Jule-focaccia med andefedt

Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt andefedt, durummel, tipo hvedemel og salt. Rør dejen sammen med en grydeske til en klistret dej. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Beklæd en passende bradepande med bagepapir. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af formen. Smelt andefedtet i en lille gryde og dryp/ pensl ⅔ af andefedtet over dejen. Lav små fordybninger i dejen med fingrene, så fedtet fordeler sig.

Fordel de hakkede abrikoser og krydderurter på toppen. Dæk bradepanden med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1-1½ time. Bag brødet i ovnen ved 220°C i 25-30 minutter til det er gyldent og gennembagt. Dryp/pensl mere af andefedtet ud over brødet, lige når det kommer ud af ovnen. Afkøl på en rist.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop