Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Kødboller

Hakket oksekød
700 g
Hakket lammekød
300 g
Løg
2 stk.
Fed hvidløg
4
Salt
3 tsk.
Cayennepeber
1 tsk.
Paprika
2 tsk.
Sort peber
2 tsk.
Stødt ingefær
2 tsk.
Stødt spidskommen
2 tsk.
Stødt gurkemeje
2 tsk.
Stødt koriander
1 tsk.
Finthakket persille
4 spsk.
Olie
4 tsk.

Sauce

Løg
2 stk.
Tomater
6 stk.
Fed hvidløg
3
Salt
2 tsk.
Chilipulver
2 tsk.
Paprika
2 tsk.
Stødt koriander
2 tsk.
Stødt spidskommen
2 tsk.
Stødt ingefær
2 tsk.
Stødt gurkemeje
2 tsk.
Finthakket persille
3 tsk.
Citronsaft

Topping

Peberfrugt i tern
En klat smør
Frisk persille

Kefta tagine fra Marokko

Kødboller:
Hak løg og hvidløg fint eller riv det på det fine side på et rivejern. Bland kød og alle de andre ingredienser sammen i en skål og mix det grundigt til farsen er samlet og fast. Sæt farsen i køleskabet 1 time eller mere. Kom lidt olie på fingrene og form små kødboller af farsen.

Sauce:
Denne sauce laves som frisk – den skal ikke varmes op før den kommes i taginen.
Riv tomaterne på den grove side af et rivejern og hak løg og hvidløg fint. Bland alle ingredienserne til saucen sammen.
Kom 2 spsk olie i en tangine. Hæld saucen i. Sæt den på komfuret og varm den i 15 minutter til saucen koger. Kom kødbollerne ovenpå saucen og tryk dem lidt ned. Kom låg på og varm retten igennem ca. 12-15 minutter. Kom peberfrugt i mindre stykker og en klat smør ovenpå retten. Sæt låg på og kog videre i 5 minutter til smørret er smeltet. Vend retten rundt uden at ødelægge bollerne. Drys med frisk persille og server med fladbrød og couscous.

En populær ret fra det marokkanske køkken – her tilberedt i en tagine. Taginen er et særligt nordafrikansk lerfad, der bruges til at lave de krydrede simreretter, der er karakteristiske for især det marokkanske køkken. En tagine har en flad bund, høje sider og et kegleformet låg. Lågets form gør, at kondensen fra dampen drypper tilbage i din ret, så du kun behøver at tilføje en lille mængde væske.

Hvis du ikke har en tagine, kan du bruge en dyb stegepande med et tætsluttende låg, men der skal muligvis tilsættes lidt mere væske til retten.

Oksekødssuppe

Gør alle suppeurterne i stand og skær dem i mindre stykker. De skal først i suppen til sidst. Brug skræller, rester og afskårne kanter til

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop