Rens og skræl auberginerne. Skær dem derefter i mellemtykke skiver på langs. Læg dem i en si, drys med salt og lad dem gerne dryppe af et par timer eller natten over, så de kommer af med de fleste bitterstoffer. Tryk resten af vandet godt af, og steg dem i varm olivenolie til de er bløde og har fået farve. Sæt dem nu til side.
Hak løg og hvidløg og sauter i gryde med lidt olie. Lad det blive gyldent, og tilsæt tomatkoncentrat og tomatsauce. Kog lidt ind og fjern dernæst gryden fra varmen. Smag til med grofthakket basilikum og lidt salt. Kør det hele gennem foodprocessor eller stavblender.
Fordel auberginerne på bunden af et smurt, ildfast fad. Dæk med 1 dl tomatsauce, drys med revet parmesan, og dæk med tynde skiver mozzarellaost og provolone. Fortsæt med et lag af aubergine, et lag sauce, parmesan og mozzarella samt provolone til ingredienserne er brugt. Det sidste lag skal være tomatsauce (ikke ost).
Kom lidt olivenolie på overfladen og bag i ovnen ved 190°C varmluft i ca. 40 minutter. Den må gerne være lidt mørkt og have lidt brændt tomat i kanterne. Server retten rygende varm.