Antal personer

Tid

Ingredienser

Oksehaler
2 kg
Smør
100 g
Løg
1 stk.
Gulerødder
2 stk.
Bladselleri
1 stængel
Vand
2 liter
Peberkorn
4 stk.
Laurbærblad
1 stk.
Salt
2 tsk.
Tomatpuré
2 spsk.
Kartoffelmel
2 spsk.
Sherry
2 spsk.
Madkulør

Oksehalesuppe

Få din Mesterslagter til at dele halerne i stykker.
Vask dem grundigt og tør dem i et klæde.
Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker (gem lidt eller skær nogle flere grøntsager til at komme i den færdige suppe).

Smelt smørret i en stor gryde og brun halerne godt af.
Tilsæt grøntsagerne og steg dem møre. Hæld vand eller bouillon ved så det dækker halerne. Kog op og skum suppen for urenheder med en ske. Kom tomatpuré, peberkorn, laurbærblad samt salt i suppen og lad den koge i 2½-3 timer til kødet er så mørt, at det falder af benene.

Halestykkerne tages op og suppen sies og skummes af igen. Bring suppen i kog og jævn med kartoffelmel rørt ud i koldt vand. Suppen smages til med sherry, salt og peber. Ram den rigtige brune farve ved at tilsætte lidt kulør.

Kan serveres med hårdkogte æg eller lidt kogte bygkerner.

 

Slagterens råd til en god og smagfuld suppe

Det er nemmere at fortynde en lidt for tyk suppe, end gøre en tynd suppe fyldig igen. Hæld derfor ikke alt væsken i suppen på én gang. Lidt ad gangen og smag til.

En smagfuld suppe kræver en god og kraftig bouillon eller fond. Kog en stor portion fond selv – den kan gemmes og fryses, så der er til flere gange.

En suppe skal smage forrygende, men den skal også vække appetitten med sit udseende. Topping er vigtigt – både for måltidets udseende men også for mæthedsfornemmelsen.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop