Antal personer

Tid

4
180

Ingredienser

Oksekød (tværreb spidsbryst tykkam eller bov) gerne med ben
2,5 kg
Frisk persille
1 bdt.
Timian
3 kviste
Peberkorn
20 stk.
Laurbærblade
2 stk.
Salt
1,5 spsk.

Suppeurter

Porrer
4 stk.
Knoldselleri
1 stk.
Gulerødder
4 stk.
Persillerødder
3 stk.
Løg
2 stk.

Oksekødssuppe

Gør alle suppeurterne i stand og skær dem i mindre stykker. De skal først i suppen til sidst. Brug skræller, rester og afskårne kanter til at koge med i suppen inkl. toppen af porrerne.

Sæt kødet over i 3-4 liter koldt vand. Bring det langsomt i kog og skum toppen grundigt af. Tilsæt salt og skum af igen. Læg kogeurterne samt timian, persille, laurbærblade og peberkorn ved. Lad suppen simre under låg i ca. 2-2½ time.

Tag kødet op og læg det på et fad. Si suppen af to omgange: Først gennem et dørslag eller en si og så gennem en tæt sigte eller et klæde. Skum fedtet af suppen og kog den ind, til den er kraftig i smagen. Tilsæt grøntsagstern og kog dem møre i 10-12 minutter. Smag suppen til med salt og evt. lidt grøntsagsfond. Fjern benene og eventuelt fedt fra kødet og skær det i små tern. Tilsæt kødet til suppen – eller tilsæt kød- og melboller.

Kastanjesuppe

Flæk kastanjerne i halve og kog dem i ca. 8 minutter. Kom dem i koldt vand med det samme – herefter kan man smutte dem

Læs mere »

Confit de canard

Dagen i forvejen: Saltning 1. Soigner andelårene 2. Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber 3. Læg lårene i

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop