Gør alle suppeurterne i stand og skær dem i mindre stykker. De skal først i suppen til sidst. Brug skræller, rester og afskårne kanter til at koge med i suppen inkl. toppen af porrerne.
Sæt kødet over i 3-4 liter koldt vand. Bring det langsomt i kog og skum toppen grundigt af. Tilsæt salt og skum af igen. Læg kogeurterne samt timian, persille, laurbærblade og peberkorn ved. Lad suppen simre under låg i ca. 2-2½ time.
Tag kødet op og læg det på et fad. Si suppen af to omgange: Først gennem et dørslag eller en si og så gennem en tæt sigte eller et klæde. Skum fedtet af suppen og kog den ind, til den er kraftig i smagen. Tilsæt grøntsagstern og kog dem møre i 10-12 minutter. Smag suppen til med salt og evt. lidt grøntsagsfond. Fjern benene og eventuelt fedt fra kødet og skær det i små tern. Tilsæt kødet til suppen – eller tilsæt kød- og melboller.