Antal personer

Tid

5

Ingredienser

Napolitansk pizza-melblanding
750 g
Koldt vand
4,75 dl
Salt
25 g
Gær
4 g
Durummel til bordet

Pizzadej

Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel og ælt i 4 minutter. Tilsæt salt og ælt ved middel hastighed i 10 minutter til dejen er glat og ikke hænger fast i kanterne. Foretag glutenprøven for at teste din dej – hvis den sprækker, skal den røres længere tid.

Del dejen i 5 klumper og stram dem godt op ved at folde dejen ind i sig selv, til der er helt runde dejkugler. Dæk dem med madfilm eller lignende og lad hæve i 45 minutter ved stuetemperatur. Kom dem herefter på køl i 12-24 timer.

Tag dejen ud 45 minutter før brug, så dejen ikke er iskold, når den skal formes til pizza. Form hver kugle til en tynd pizza – skub fra midten ud mod kanten, så pizzaen er tynd, men har en kant, som vil hæve lidt op. Kom først tomatsauce på, så revet ost og top med det fyld du ønsker. Lad være med at komme for meget fyld på, for så bliver bunden blød og ubagt.

TIP: Glutenprøven
Tag en lille klat dej og stræk den ud. Gør dine finger våde og træk dejen ud, så den bliver gennemsigtig, men ikke sprækker. Glutenprøven viser om dejen er elastisk nok.

Forslag til topping
Tomatsauce og ost er grundelementerne på bunden af en pizza, dernæst kan topping varieres meget, prøv eksempelvis:
Salsiccia, bacon i skiver, spegeskinke, pepperoni, cocktailpølser, kylling, kødboller, ventricina. Husk at vælge en god kvalitet hos din slagter og smag forskellen.

Hvid pizza
Ricotta, mozzarella, kartofler i tynde skiver, olivenolie, salt og rosmarin.
Skær kartoflerne i tynde skiver og rist den i olie på en pande til de har fået farve i kanterne. Smør ricotta på pizzabunden og læg stykker af mozzarella ovenpå. Fordel kartoffelskiverne og drys med groft salt, olivenolie og rosmarinblade.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop