Antal personer

Tid

4
180

Ingredienser

Kalveinderlår
800 g
Flagesalt
4 tsk.
Løg
½ stk.
Laurbærblad
1 stk.
Rucolasalat
200 g

Tunsauce

Tun fra dåse
150 g
Kapers non parielle
60 g
Lille dåse sardiner
1
Olivenolie
30 g
Citroner
2 stk.
Pecorino
30 g
Salt
Friskkværnet peber
Kapersblomst til pynt
Krydderurter til pynt

Vitello tonnato med kapersblomst og rucola

Afpuds kødet for de yderste hinder – eller lad din slagter gøre det. Kom kalveinderlåret i en gryde og hæld vand ved til det dækker. Kom 1 spsk. salt i vand og lad det småsimre i ca. 30-40 minutter (afhængig af tykkelsen på kødet). Tjek undervejs med et stegetermometer. Kødet skal ligge på 50-52 grader i kernetemperatur og være lyserødt i midten. Tag kødet op ad vandet og det ”dampe” af i 5 minutter. Sæt på køl i minimum 2 timer.

Tunsauce:
Kom tun, sardiner, halvdelen af kapers, olivenolie og citronsaft i en foodprocessor. Blend til en cremet sauce – tilsæt eventuelt lidt vand for at gøre den mere lind. Skyl rucolasalaten og brug den som en bund på tallerkenen. Skær kødet i tynde skiver og læg det hen over rucolaen. Arranger tundressingen over kødet. Krydr med friskkværnet peber. Anret med kapersblomst, hakkede krydderurter, kapers og revet ost.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop