Antal personer

Tid

4
60

Ingredienser

Hakket oksekød
500 g
Frisk spinat
500 g
Rødløg
1 spsk.
Fed hvidløg
2
Olivenolie
1 tsk.
Forårsløg
1 stk.
Finthakket persille
½ dl
Frisk dild
2 spsk.
Æg
2 stk.
Æg til pensling
1 stk.
Feta
100 g
Stødt muskatnød
1 knsp.
Salt
Sort peber
Pakke butterdej
1

Spanakopita

Klargør grøntsagerne.

Mens spinaten stadig er våd, lægges den i en gryde med låg. Skru op for mellemhøj varme, og lad vandet koge ud af spinaten. Det tager 4-5 minutter. Lad spinaten køle ned. Hak den derefter groft.

Svits kødet grundigt og sæt til side. Krydr kødet som du lyster, men husk salt.

Hak rødløg og hvidløg fint og steg dem på en pande i lidt olivenolie i 5 minutter.

Tag panden af varmen og tilføj den kogte spinat og muskatnød.

Skær forårsløg og tilføj det til spinaten sammen med persille og dild. Smag til med salt og peber.

Slå æggene ud i retten og vend det med smuldret feta og kødet. Rør det godt sammen.

Smør et ovnfast fad og kom halvdelen af butterdejen i bunden af fadet.

Hæld fyldet hen over bunden. Pensl kanten med pisket æg og put den anden halvdel af butterdej ovenpå fyldet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensel med pisket æg.

Bag tærten ved 200°C i cirka 30 minutter eller til dejen er gylden og fyldet virker stift. Lad tærten dampe lidt af inden servering.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop