Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Hakket oksekød
500 g
Løg
1 stk.
Brødkrummer
70 g
Æg
1 stk.
Finthakket oregano
2 tsk.
Salt
1 tsk.
Sort peber
Bocconcini (små mozarellakugler)
12 stk.
Smør og olie til stegning

Arrabbiata sauce

Olivenolie
5 spsk.
Tørret chili
2 tsk.
Løg
1 stk.
Fed hvidløg
2 stk.
Flåede tomater
1 dåse
Laurbærblad
1 stk.
Balsamico
1 tsk.
Sukker
1 tsk.
Friske basilikumblade
10 stk.
Salt
Sort peber
Ærteskud

Kødboller med mozzarellahjerte på arrabbiata sauce

Til kødboller røres kød og salt grundigt sammen. På den måde binder farsen bedre. Riv løg groft og tilsæt sammen med de øvrige ingredienserne (på nær ostekuglerne). Rør farsen godt. Sæt på køl i 30 minutter.

Tag farsen ud og del den i tolv. Tryk hver kugle fars til en flad cirkel i din håndflade. Læg en kugle mozzarella i midten og saml farsen omkring kuglen. Rul den i håndfladerne til en lukket farskugle. Læg dem i et fad og sæt dem på køl minimum 1 time.

Herefter steges de sprøde på en varm pande i smør- og olieblanding.
Osten vil smelte i midten og give en saftig snack.
Sæt eventuelt kødbollerne på spyd.

Arrabbiata sauce:

Løg hakkes fint og hvidløg moses. Svits begge dele til løgene er klare.

Tilsæt flåede tomater, laurbærblad, chili, salt og friskkværnet. Kog det op og lad det simre under låg i 15 minutter. Fjern laurbærblad og mos det helt ud til en sauce.

Smag til med balsamicoeddike, lidt sukker, finthakket basilikum samt salt og peber.

Anret med saucen i bunden og kødboller ovenpå. Pynt med ærteskud.

Rørt tatar

Hak kødet og vend det sammen med de øvrige ingredienser. Server med en god salat og groft brød. Eller med hjemmelavede fritter.

Læs mere »

Gullaschsuppe

Skær kødet i mindre tern på 2 cm. Varm smørret op og svits de hakkede løg og hvidløg til løgene er klare. Tag gryden af

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop