Til kødboller røres kød og salt grundigt sammen. På den måde binder farsen bedre. Riv løg groft og tilsæt sammen med de øvrige ingredienserne (på nær ostekuglerne). Rør farsen godt. Sæt på køl i 30 minutter.
Tag farsen ud og del den i tolv. Tryk hver kugle fars til en flad cirkel i din håndflade. Læg en kugle mozzarella i midten og saml farsen omkring kuglen. Rul den i håndfladerne til en lukket farskugle. Læg dem i et fad og sæt dem på køl minimum 1 time.
Herefter steges de sprøde på en varm pande i smør- og olieblanding.
Osten vil smelte i midten og give en saftig snack.
Sæt eventuelt kødbollerne på spyd.
Arrabbiata sauce:
Løg hakkes fint og hvidløg moses. Svits begge dele til løgene er klare.
Tilsæt flåede tomater, laurbærblad, chili, salt og friskkværnet. Kog det op og lad det simre under låg i 15 minutter. Fjern laurbærblad og mos det helt ud til en sauce.
Smag til med balsamicoeddike, lidt sukker, finthakket basilikum samt salt og peber.
Anret med saucen i bunden og kødboller ovenpå. Pynt med ærteskud.