Mesterslagterens slagterskole guider dig til:

Saltbagt kylling

Trin 1

Trin 2

Trin 3

Ingredienser

Stor friskslagtet kylling
1 stk.
Sort peber
Frisk timian
1 bdt.
Frisk rosmarin
3 kviste
Persille
1 bdt.
Frisk estragon
4 stilke

Saltdej

Hvedemel
1 kg
Groft salt
400 g
Koldt vand
6 dl
Æg
1 stk.

Saltbagt kylling er en imponerende ret – og samtidig en af de bedste måder at tilberede en kylling på, hvis du ønsker saftigt og dejligt krydret kyllingekød. Saltdejen virker som en slags tæt beholder, der forhindrer saften fra kyllingen i at fordampe. Det virker måske som en lidt omstændig måde at tilberede en kylling på – men du vil ikke fortryde det. Husk at bruge rigeligt med urter så kyllingen kun får delvis kontakt med saltdejen. Selvom dejen kommer til at se lækker og velbagt ud, så kan den desværre ikke spises. Den fungerer alene som bund og låg, der holder på dampen.

Trin 1:
Tilsæt ikke salt til kyllingen – det kommer fra dejen, når den bliver bagt. Bland salt og vand og lad det stå 10 minutter til saltet er næsten opløst. Ælt melet i og gør dejen smidig. Lad dejen hvile koldt 10 minutter. Klargør krydderurterne.

Del dejen i to stykker og rul dem ud til en tykkelse på 1/2-1 cm. Placer det ene stykke på bagepapir og læg en god portion krydderurter herpå.

Trin 2:
Placer kyllingen ovenpå krydderurterne og læg de resterende henover. Sørg for at kyllingen er godt dækket – så der ikke er for meget direkte kontakt til saltdejen.

Trin 3:
Læg det andet stykke dej henover kyllingen – sørg for at skære dejen til og trykke den godt sammen. Brug resterne af dejen til at skære lidt pynt.
Pensl grundigt med pisket æg. Pynten skal også pensles. Sæt fadet midt i den 150°C varme ovn og bag kyllingen 1½ time. Lad kyllingen hvile ca. 15 minutter . Skær et låg af dejen – pas på ikke at ramme kyllingen med kniven. Løft kyllingen ud og parter den og I er klar til at sætte tænderne i denne smagfulde kylling

Beef Jerky

Trin 1 Skær kødet i meget tynde skiver. Kog øllet ind til ca. det halve så smagen bliver koncentreret. Trin 2 Bland alle ingredienser sammen

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop