Del kødet op i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde og steg halvdelen af kødet til det har let stegeskorpe. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød.
Kom alt kødet tilbage i gryden og hæld bouillon i. Spæd eventuelt op med vand til det dækker kødet.
Hak løgene groft og hæld dem i gryden. Kom laurbærblade og peberkorn i et stykke gaze eller en lukket tesi, og kom i gryden.
Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1 time eller til det er mørt.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand (så kartoflerne er dækkede).
Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter. Rør jævnligt så det ikke brænder på. Tag låget af og lad skipperlabskovsen simre ved jævn varme i yderligere en halv times tid
– eller til kartoflerne begynder at koge ud.
Jævn retten med lidt koldt smør i tern og smag til. Retten må gerne smage af laurbær og peber, men tag gaze eller tesi op af retten inden den serveres med rugbrød, rødbeder og persille (eller hakket purløg).