Skræl og skær de hvide asparges ud i mindre stykker. Damp aspargesene til de er møre (ca. 2 minutter). Blend halvdelen af de dampede aspargesstykker sammen med lidt af hønsebouillonen.
Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Pisk hvedemel i og varm godt igennem. Pisk bouillonen i lidt ad gangen til det begynder at jævne.
Tilsæt de blendede asparges. Rør fløde i og bring suppen i kog under omrøring. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5-10 minutter (med kødbollerne i).
Smag til med salt og peber. Kom resten af aspargesstykkerne i suppen lige inden servering. Pynt med frisk persille.
Kødboller:
Rør det hakkede kød med salt. Hak løg fint og bland det i farsen sammen med de øvrige ingredienser. Sæt på køl i 30 minutter.
Form til små kødboller på størrelse med en tommelfingernegl (bollerne bliver lidt større, når de er kogt). Kog vand op i en gryde og læg forsigtigt kødbollerne ned i. De er færdige, når de flyder op til overfladen.
Kom dem i suppen 5-10 minutter før servering og lad dem varme igennem i suppen – det giver en dejlig smag.