Antal personer

Tid

2
60

Ingredienser

Hvide asparges
300 g
Hønsebouillon
8 dl
Smør
20 g
Hvedemel
1 spsk.
Fløde
2,5 dl
Salt
1 tsk.
Friskkværnet peber

Kødboller

Hakket kalv og flæsk
300 g
Løg
1 stk.
Æg
1 stk.
Salt
1 tsk.
Tørret timian
1 tsk.
Friskkværnet peber

Tilbehør

Groft brød

Aspargessuppe

Skræl og skær de hvide asparges ud i mindre stykker. Damp aspargesene til de er møre (ca. 2 minutter). Blend halvdelen af de dampede aspargesstykker sammen med lidt af hønsebouillonen.

Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Pisk hvedemel i og varm godt igennem. Pisk bouillonen i lidt ad gangen til det begynder at jævne.

Tilsæt de blendede asparges. Rør fløde i og bring suppen i kog under omrøring. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5-10 minutter (med kødbollerne i).

Smag til med salt og peber. Kom resten af aspargesstykkerne i suppen lige inden servering. Pynt med frisk persille.

Kødboller:
Rør det hakkede kød med salt. Hak løg fint og bland det i farsen sammen med de øvrige ingredienser. Sæt på køl i 30 minutter.

Form til små kødboller på størrelse med en tommelfingernegl (bollerne bliver lidt større, når de er kogt). Kog vand op i en gryde og læg forsigtigt kødbollerne ned i. De er færdige, når de flyder op til overfladen.

Kom dem i suppen 5-10 minutter før servering og lad dem varme igennem i suppen – det giver en dejlig smag.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop