Børn i udekøkkenet

De gode madvaner skal med hjemmefra. Og kun ved at involvere vores børn og unge kan vi lære dem om mad – glæden ved mad, kvaliteten af maden samt hvor råvarerne kommer fra. Madlavning med børn er meget mere end blot at fremstille familiens måltider. Det er hygge og nærvær på højt plan.

Når køkkenet rykker udendørs, bliver den daglige madlavning anderledes. Maden bliver lettere og især grillmadens tilbehør bliver lidt mere simpel. Det hænger sammen med at sommerens grøntsager ikke kræver den samme tilberedning – og mange smager fortrinligt i rå form. Og her kan børn i alle aldre være med. Er man så heldig at have en køkkenhave er det helt oplagt at inddrage børnene, både når der skal sås og sættes, men selvfølgelig også når der skal høstes. På den måde får de en rigtig god og sund fornemmelse af, hvor maden kommer fra. 

Mad, man selv laver, smager bare bedst. Har børnene bagt en kage, kan de næsten ikke vente, til den skal serveres, og forventningens glæde er lige så stor, når de skal høre, om resten af familien også kan lide den. Hvilket de naturligvis kan. I udekøkkenet er der rig mulighed for at inddrage børnene – og faktisk vil der være situationer, hvor de slet ikke tænker på, at de er i gang med at lave mad. Et bål i haven, et par snobrødspinde, en snobrødsdej og et par pølser, og så er vi i gang. Det kan vel kaldes en hotdog over bål med lidt god vilje. Men for børnene er det hyggen, der tæller og ikke så meget, hvad der skal tilberedes over bålet. Men et sikkert hit vil være at finde et par tynde pinde og nogle skumfiduser. Bål i haven og bålmad bliver man aldrig for gammel til, så her kan selv husets teenagere være med. 

Hvis sommeren byder på picnic, så lad børnene stå for enten snacks til turen eller måske selve maden. De vil blive rigtig stolte, hvis det er dem, der har smurt familiens sandwich. Går turen forbi
Mesterslagteren efter pølser til picnicgrillen, så lad børnene vælge deres egne pølser. Og tag gerne snakken med dem om, hvorfor grillpølserne fra slagteren er anderledes end dem fra supermarkedet. 

Børn lærer hele tiden – og vi vil jo så gerne
give dem alt det gode med på vejen. Om sommeren er det nok lidt lettere, for når far står ved grillen og børnene leger i haven, så starter nysgerrigheden med den dejlige duft fra grillen.  

Hos Mesterslagteren er vi vilde med idéen om, at børnene hjælper far ved grillen. Tag gerne børnene med ind i vores butikker, når kødet til grillen skal vælges, så de kan se og opleve, at kødet købes hos slagteren. Vi giver gerne en god historie med på vejen, så forståelse for råvaren bliver større.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop