Briketter, træ eller kul?

Ligesom bålrøg tilfører en intens og naturlig smag til kød, så gør trækul det samme på grillen. Når du griller med trækul, frigives der aromatisk røg, som sætter sig i både kød og grønt. Denne fungerer som en smagsforstærker, som du ikke får med hverken briketter eller gasgrill. Det er denne naturlige røg, som mange grillentusiaster jagter, når de vælger trækul frem for andre varmekilder.


Trækul er let at tænde direkte i grillen og derfor et oplagt valg, hvis du skal have grillen med på farten til f.eks. en picnic eller en tur på stranden. Du slipper altså for at slæbe en grillstarter med, og da trækul brænder ud hurtigere, bliver grillen også hurtigere kold og nem at pakke sammen igen.


Trækul brænder varmt og intenst, og er derfor perfekt til steaks, pølser, grøntsager og andre madvarer, der skal have høj varme i kort tid. Til gengæld er det ikke det bedste valg til større kødstykker, som kræver en længere tilberedningstid. I stedet skal du bruge briketter, som giver en jævn varme over længere tid, og egner sig derfor til langtidsstegning af eksempelvis hele stege, ribs eller pulled pork.


Tip: Kvaliteten på både trækul og briketter varierer meget. De bedste produkter afgiver mindre aske, holder bedre på varmen og giver renere smag.

Bøgetræ

Bøg er en af de hårdeste træsorter, der bruges til brænde i Danmark, og har en meget høj brændværdi. Bøg brænder i lang tid og giver et godt glødelag. Et godt glødelag giver en god stabil varmeudvikling, og gør det nemt at grille sommerens lækre kød og pølser ved en god varme.
Giver en dejlig smag til kødet. Stabil og høj varme.

Trækul

Trækul egner sig godt til mindre stykker mad, såsom pølser, bøffer, grøntsager eller fisk, der ikke skal grilles i alt for lang tid.
Trækul giver en let røget smag til maden, og er velegnet til små stykker mad, fordi de:
Er hurtige at tænde
Brænder i kort tid
Afgiver høj varme

Kokosbriketter

De er lavet af kokosskaller og af vegetabilske bindemidler, og har en brændetid op til 160 minutter. Fremstillingen er sket uden brug af CO2 belastende fossile sten- og brunkul. De er desuden lette at antænde.
Kokos grillbriketter er lette at antænde og langtidsglødende
Velegnet til alle former for grillning, herunder langtids- og indirekte grillning

Grillbriketter

Grillbriketter er bedst, når du griller mad, der skal tilberedes i længere tid. Det kunne være juleanden eller en oksesteg. Briketterne er også gode, hvis du gerne vil holde gang i grillen i lang tid.
Grillbriketter består af sammenpresset trækul, stenkul eller skaller fra kokosnødder. Briketter er velegnet til store stykker mad, fordi de:
Brænder i lang tid (briketter holder som hovedregel 4 gange så lang tid på varmen som trækul). Og Holder en jævn varme.

Dryrub

Dry rub er, som navnet indikerer, en tørblanding af udvalgte krydderier og tørre ingredienser, som

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop