Jul med slagteren
Vi nærmer os den tid på året, hvor traditionerne står stærkest. Julen er nemlig uden tvivl den højtid, hvor vi danskere værner allermest om vores familietraditioner. For de fleste er december fyldt med forventningens glæde, julehygge og god mad. Men for at vi kan få alle de gode råvarer og delikatesser til julens middage er der mange, der oplever årets travleste periode – blandt andet din slagter. For når december nærmer sig, er det ofte slagteren, vi besøger for at sikre, at julebordet bliver præcis, som det skal være.
Juletiden hos slagteren er derfor præget af travlhed – men også af de dejlige traditioner og en kærlighed til det gode håndværk. Fra tidlig morgen til sen aften arbejdes der rundt om i slagterbutikkerne, så alt er klar til julens mange måltider.
De hyggelige og velduftende butikker emmer af julestemning, og køen af kunder vokser dag for dag i forbindelse med at den perfekte julemiddag skal i hus. Flæskestege med sprøde svær, som slagteren er ekspert i, ligger klar sammen med saftige andebryster, sylte, medisterpølse og hjemmelavede delikatesser. Kunderne er vilde med slagterens udvalg og den faglige stolthed, der ligger i hver eneste detaljer i de mange indbydende produkter. De gamle håndværkstraditioner værdsættes, og mange slagtere følger opskrifter, der er gået i arv gennem generationer. Sylten og rullepølsen forberedes omhyggeligt, leverpostejen laves med præcision, og den perfekte flæskesteg med sprød svær bliver diskuteret, som var det en videnskab. Alt sammen for at kunderne får den allerbedste oplevelse med julevarerne.
Med alle de gode råvarer i hus er forberedelse og planlægning kodeordene. Skriv lister og begynd i god tid. Listerne skal erstatte alle de ting, du forsøger at huske i hovedet – og sikkert glemmer igen og igen.
Artikler
Julens mad
Juleaften er noget ganske særligt – og hele familien glæder sig til en god middag, hygge og julegaver. Menuen kender alle på forhånd, for i langt de fleste familier er
Slagterens tip til flæskestegen
Gode svær Gnid grundigt med salt på sværen og ned mellem hver eneste rille. Det gør en stor forskel i forhold til at få den perfekte svær, idet saltet trækker
Julemiddagens højdepunkt
Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken and der skal på bordet juleaften. Der er utrolig mange at vælge imellem – og en and er
Få styr på det hele til jul
Her er vores checkliste til julemiddagen. Den guider dig gennem forberedelserne, til en stressfri julemiddag. Vil du have den som en udprintet checkliste kan du downloade den her og så
Syltede lækkerier til jul
Det grønne element i julemaden er typisk syltede grøntsager, hvilket stammer tilbage fra en tid, hvor husmødrene konserverede råvarerne, så de bedre kunne holde sig gennem vintermånederne. Selvom vi i
Gaven til maven
I denne dejlige juletid forærer vi gaver, holder julesammenkomster og går til julefrokoster. De fleste af os sætter pris på at have en lille ting med til værten og værtinden,
Opskrifter
Anderilette
Hak timianblade, skalotteløg og hvidløg groft. Krydr andelårene med salt og peber.
Appelsinsalat med granatæblekerner og mandler
Skræl alle citrusfrugterne og skær dem i skiver (citronen kan tages med
Fingerflæsk med persilledyppelse
Tryk flæskeskiverne flade med hånden og steg dem ved middel varme til
Fransk landpaté
Krydderiblanding: Rist peberkornene på en tør stegepande ved middel-lav varme i et
Gravad laks
Bland salt, sukker, peber, koriander og tørret dild godt sammen. Rens laksefileten
Jule-focaccia med andefedt
Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt andefedt, durummel,
Langtidstegt andesteg
Tag indmaden ud og gem til saucen sammen med vingespidserne. Fjern det
Old school julekål med slagterens julemedister
Skær hvidkålen i grove stykker og kog dem møre i vand. Afdryp
Pommes fondant
Skær bagekartoflerne til så der bliver fire lige store firkanter/klodser. Smelt smørret
Umuts flæskestegssauce
Sørg for at skumme fedtet fra stegeskyen. Sæt dernæst stegeskyen til at