Mad, håndværk og passion
Mad er mere end blot ernæring – det er håndværk, passion og historie. I denne udgave af We Meat dykker vi ned i fortællingerne bag nogle af de mest dedikerede mennesker herhjemme, inden for gastronomiens verden. Fra en fynsk røgmester med et hjerte, der banker for charcuteri i verdensklasse, til en ung gourmetslagter der skiftede karrierevej og gjorde drømmen til hverdag – og videre til slagternes ultimative verdensmesterskab, nemlig World Butchers’ Challenge i Paris.
Vi starter på halvøen Hindsholm i byen Måle, hvor Per Knuppert har skabt en gastronomisk oase med sit røgeri, Røgeriet Hindsholm. Inspireret af sine mange år i Italien har Per sat sig for at perfektionere charcuteri og røget laks af højeste kvalitet – en passion, der har ført ham til toppen af den danske gourmetscene.
Herefter møder vi Jacob Sebastian Riber, en tidligere forsikringssælger, der skiftede kontorstolen ud med slagterdisken. Jacob valgte at følge sin madpassion, og er i dag udlært som gourmetslagter med en flot guldmedalje og titlen som vinder af Skills 2024. Hans rejse viser, at det aldrig er for sent at tage springet og forfølge sin drøm om at arbejde med mad.
Vi stiller også skarpt på World Butchers’ Challenge, også kendt som ”kødets olympiade”. Denne prestigefyldte konkurrence samler verdens dygtigste slagtere i en intens kamp om at levere det mest imponerende håndværk. I 2025 går det løs i Paris, hvor 16 nationer skal dyste om titlen som verdens bedste slagterhold.


Italiensk gastronomi dansk særklasse
I den lille by Måle på halvøen Hindsholm på Fyn,
Artikler
Slagterdrømmen,sejren og fremtiden
26-årig Jacob Sebastian Riber er oprindeligt fra Dragør. Men i år 2022 rykkede Jacob teltpælene op, og flyttede godt 40 km. vest, nemlig til Roskilde. Her skulle Jacob starte sit
Tapas på næste niveau
Når du sammensætter oste, pestoer og kød til tapas, handler det om at finde den perfekte balance mellem fedme, syre, salt og umami – så hver eneste bid bliver en
World Butchers’ Challenge
Slagterfaget er langt mere end bare at skære kød ud – det er en kunstform, der kræver præcision, kreativitet og råstyrke. World Butchers’ Challenge (WBC), også kaldet ”kødets olympiade”, er
Pani puri med aioli og coppa
Pani puri er små oblater der er lavet af semulje fra hvedekerner som friteres i varm olie så de puffer op og bliver helt runde, men kan derefter prikke hul
Små vafler med løgpølse, mayo, løg og karse
Løgpølsen har en lang tradition i Danmark, og er en del af det klassiske danske pølse- og smørrebrødskøkken. Den stammer fra en tid, hvor madlavning handlede om at udnytte alle
Opskrifter

Charcuteri rose af Coppa
Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man laver en salami-rose til dit

Charcuteri rose af Loma
Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man laver en salami-rose til dit

Hytteost wrap med chorizo og salat
Blend hytteost, æg og dild til en homogen masse, og husk at

Lyn syltelage til grøntsager
Kog eddike, vand og sukker op i en gryde, til sukkeret opløses

Pinsa med burrata lufttørret skinke og basilikum pesto
Lun pinsa brødet i en 200°C varm ovn i 5-6 minutter. Imens